Јас сум причина за тоа што ми се случува

Откако завршив со курсот Лични Вредности чувствувам големо олеснување, особено по завршување на последната вежба од курсот. Увидов некои грешки и работи што сум ги правел во животот многу подобро, а и открив зошто сум ги правел, како на пример зошто сум се откажувал од моите цели, а и зошто сум се повлекувал од акции и комуникации.

pricina

Чувствувам како некои работи ги правам многу поинаку од претходно, поодговорен сум, имам повеќе разбирање, интегритетот ми е зголемен, а и не реагирам на работите што ми се случуваат како претходно во минатото. Исто така сум почесна личност и гледам да бидам причина за работите што ми се случуваат, а не да бидам ефект како што бев во минатото.

Многу ми е мило што го правев курсот, премногу сум задоволен од информациите што ги дознав, а посебно што со него ми се вратија моите лични вредности што ги имав загубено некаде по пат поради тоа што бев ограничен од мојата зависност. Сега ќе ги зачувам тие вредности, затоа што е крајно време да ги променам работите во мојот живот, да бидам здрав, среќен, а и луѓето околу мене да ги правам среќни.

T.Г. - Студент во Нарконон Балкан

АВТОРОТ

Narconon Balkan

НАРКОНОН БАЛКАН

ЕДУКАЦИЈА И РЕХАБИЛИТАЦИЈА ОД ДРОГА

Добијте помош сега
ЈАВЕТЕ СЕ НА