Среќен сум што конечно се менувам како личност

Сфатив дека тука го правам тоа што треба да го правам, вложувам труд, напор, осознавам нови работи, стекнувам знаење, помагам и се чувствувам способен за тоа. Ми се врати радоста за живот. Ова е местото каде што јас се менувам и каде запознавам супер луѓе со кои си помагаме секојдневно. На ова место му давам големо значење, па така да сигурен сум дека нема никогаш да го заборавам. Од тука ќе излезам како друга личност. Тука имам убави спомени и многу свесни моменти кои ќе ги памтам вечно.

Разбрав за сите мои победи и успеси дека се менувам како личност. Сето тоа е успех кој доаѓа од неуспех. Се борам за тоа да ги применувам научените работи, учам од вчера и живеам за денес. Битно е да сум истраен во тоа што го правам а не да се откажувам, бидејќи така се откажувам од самиот себе.

Голема победа ми е тоа што осознав и сфатив дека од претходниот живот со дроги нема ништо убаво и после долго време видов дека не сум тој човек. Мило ми е што го осознав тоа и што веќе се менувам, дали касно или не за мене тоа е успех.

Има некои луѓе кои се блиску до смрт а не сфаќаат тоа. Сфаќам дека претходно сум бил не-етичен човек кој не придонесувал ништо за општеството.

Студент на Нарконон Балкан - Ф.В.

АВТОРОТ

Narconon Balkan

НАРКОНОН БАЛКАН

ЕДУКАЦИЈА И РЕХАБИЛИТАЦИЈА ОД ДРОГА

Добијте помош сега
ЈАВЕТЕ СЕ НА