НАЈНОВИ ВЕСТИ

Filip Fidanovski

Filip is a Narconon Graduate who is now working as a Marketing and Promotions Manager at Narconon Balkan


Filip Fidanovski in Oбјективи
13, ноември 2019

Мојата одлука да Бидам Таму и да Соочувам

(За да ја зачуваме приватноста, сликата која ја прикажуваме не го прикажува директно Нарконон студентот или студентот кој има завршено Нарконон програм.) За време на вежбата биди таму сватив дека јас можам да контролирам какви мисли ќе имам и дали ќе дозволам да влијаат на мене.

прочитај повеќе...

Комуникациските вежби, важноста на вниманието и да се Биде Таму

Во Програмата на Нарконон, веднаш после Детоксикацијата се прават уникатни вежби кои ги подобруваат способностите за комуникација и контрола. Овие вежби имаат за цел да го обучат лицето да ги испорачува Објективите.

прочитај повеќе...

Што е Кетамин?

Кетамин (RS)-2-(2-Chlorophenyl)-2-(methylamino) cyclohexanone е синтетски халуциноген и дисоцијактивен анестетик со широка примена во хуманата и ветеринарната медицина, за воведување и одржување во општа анестезија, третман на болка и како антидепресив.

прочитај повеќе...

Како да се препознае кога едно лице почнува да зема дрога

Кога едно лице почнува да користи дрога , обично има однесување кое не дава повод за загрижување кај луѓето кои се во негова близина и кои го сакаат најдоброто за него. За време на првите недели, убедено е дека станува збор само за едно искуство и дека ќе престане веднаш.

прочитај повеќе...

Filip Fidanovski in Детоксикација
5, ноември 2019

Со труд и јака волја до тело исчистено од Остатоците од Дрога

Кога требаше да почнам со Детоксикацијата – Нов Живот бев ненаспан и уморен, со слабо тело, блед во лицето, малку нервозен, растревожен и со заматен ум кој постојано мислеше на дроги…

прочитај повеќе...

Целосно сум спремен да управувам со својот живот

Одлуката за доаѓање и правење на Наркон Програмата беше мојата најдобра и најправилна одлука во мојот живот. Почнувајки од чекорот за Одвикнување успеав да го нормализирам спиењето и исхраната па со тоа бев спремен да почнам со Детоксикацијата – Нов Живот.

прочитај повеќе...

Filip Fidanovski in Детоксикација
1, ноември 2019

Постојат добри работи и вреди да се бори човек за нив

Кога пристигнав во Центарот за рехабилитација од дроги и алкохол - Нарконон Балкан бев тежок 57 килограми, омалаксан, изгубен, без волја и без никаква сила…

прочитај повеќе...

Filip Fidanovski in Приказна за успех
31, октомври 2019

Вистински продукт на Нарконон Балкан!

Како мал бев безгрижно дете, полн со радост и среќа, но како што одминуваа годините направив серија од грешки во мојот живот, станав зависник на дрога и алкохол а со тоа дојдоја и проблемите во животот, почнав да си наштетувам на себе и на мојот углед како граѓанин, почнав да правам нереди во градот и правев штетни акции кон општеството, направив серија собраќајки од кои ни јас незнам како останав жив…

прочитај повеќе...

Конечно сум потполно сигурна во себе!

Не ми се верува дека ова ми е последната приказна за успех и незнам како да ги набројам сите мои успеси, победи и придобивки. Кога дојдов во Нарконон Балкан бев тотално неспособна, несигурна во секој мој потег и целосно уплашена, едноставно имав заборавено како да функционирам нормално и не ги перцепирав работите такви какви што се…

прочитај повеќе...

Filip Fidanovski in Детоксикација
22, октомври 2019

Повторно се осеќам жив

Почетокот на Детоксикацијата Нов Живот ми беше физички и ментално тежок. Физички мислев дека нема да имам потешкотии но првиот ден веднаш после трчањето имав многу лоши и неподносливи болки, мислев дека нозете ми скапуваат, коските како да ми се ронат, а мускулите прегорени и не можев да стојам простум, морав да седнувам. Што и да почнев да правам, било каква физичка активност, почнував да се нервирам бидејки се осеќав како неспособен.

прочитај повеќе...

НЕОДАМНЕШНИ ВЕСТИ

Мојата одлука да Бидам Таму и да Соочувам

Комуникациските вежби, важноста на вниманието и да се Биде Таму

Што е Кетамин?

Како да се препознае кога едно лице почнува да зема дрога

Со труд и јака волја до тело исчистено од Остатоците од Дрога

ПОПУЛАРНИ ВЕСТИ