НАЈНОВИ ВЕСТИ

Filip Fidanovski in Oбјективи
4, декември 2019

Соочувањето и моето внимание

Кога започнав да ја правам вежбата „Соочување“ имав бројни пречки кои ме попречуваа во работењето се додека не постигнав удобно да се чувствувам и целото внимание да ми биде насочено кон лицето со кое ја работев важбата.

прочитај повеќе...

Filip Fidanovski in Детоксикација
15, ноември 2019

Не ми требаат дроги за да се чувствувам добро

Додека бев дел од програмата за прочистување Детоксикацијата - Нов Живот доживеав огромни успеси и победи. Се разбира, најважна и најзначајна победа е исфрлувањето на сите токсини од моето тело. Распоредот ми овозможи да го рестартирам мојот биолошки часовник. Спијам доволно и одлично, без кошмари и се будам поенергичен. Апетитот ми се врати а со тоа дојде подобрување на мојата телесна тежина, се поправив седум килограми. Исто така ментално и емоционално се чувствувам многу подобро и постабилно.

прочитај повеќе...

Filip Fidanovski in ТВ гостувања
14, ноември 2019

Волјата клучна во борбата против дрогата

За оној кој длабоко зачекорил во светот на дрогата, враќањето во реалноста претставува вистински предизвик и макотрпен процес. Но, за да се победи злото кое се јавува во разни форми на наркотици, пресудна е волјата и одлучноста да се истрае на тој пат.

прочитај повеќе...

Filip Fidanovski in Oбјективи
13, ноември 2019

Мојата одлука да Бидам Таму и да Соочувам

(За да ја зачуваме приватноста, сликата која ја прикажуваме не го прикажува директно Нарконон студентот или студентот кој има завршено Нарконон програм.) За време на вежбата биди таму сватив дека јас можам да контролирам какви мисли ќе имам и дали ќе дозволам да влијаат на мене.

прочитај повеќе...

Комуникациските вежби, важноста на вниманието и да се Биде Таму

Во Програмата на Нарконон, веднаш после Детоксикацијата се прават уникатни вежби кои ги подобруваат способностите за комуникација и контрола. Овие вежби имаат за цел да го обучат лицето да ги испорачува Објективите.

прочитај повеќе...

Што е Кетамин?

Кетамин (RS)-2-(2-Chlorophenyl)-2-(methylamino) cyclohexanone е синтетски халуциноген и дисоцијактивен анестетик со широка примена во хуманата и ветеринарната медицина, за воведување и одржување во општа анестезија, третман на болка и како антидепресив.

прочитај повеќе...

Како да се препознае кога едно лице почнува да зема дрога

Кога едно лице почнува да користи дрога , обично има однесување кое не дава повод за загрижување кај луѓето кои се во негова близина и кои го сакаат најдоброто за него. За време на првите недели, убедено е дека станува збор само за едно искуство и дека ќе престане веднаш.

прочитај повеќе...

Filip Fidanovski in Детоксикација
5, ноември 2019

Со труд и јака волја до тело исчистено од Остатоците од Дрога

Кога требаше да почнам со Детоксикацијата – Нов Живот бев ненаспан и уморен, со слабо тело, блед во лицето, малку нервозен, растревожен и со заматен ум кој постојано мислеше на дроги…

прочитај повеќе...

Целосно сум спремен да управувам со својот живот

Одлуката за доаѓање и правење на Наркон Програмата беше мојата најдобра и најправилна одлука во мојот живот. Почнувајки од чекорот за Одвикнување успеав да го нормализирам спиењето и исхраната па со тоа бев спремен да почнам со Детоксикацијата – Нов Живот.

прочитај повеќе...

Filip Fidanovski in Детоксикација
1, ноември 2019

Постојат добри работи и вреди да се бори човек за нив

Кога пристигнав во Центарот за рехабилитација од дроги и алкохол - Нарконон Балкан бев тежок 57 килограми, омалаксан, изгубен, без волја и без никаква сила…

прочитај повеќе...

НЕОДАМНЕШНИ ВЕСТИ

Соочувањето и моето внимание

Не ми требаат дроги за да се чувствувам добро

Волјата клучна во борбата против дрогата

Мојата одлука да Бидам Таму и да Соочувам

Комуникациските вежби, важноста на вниманието и да се Биде Таму

ПОПУЛАРНИ ВЕСТИ