Имагинација и лажно претставување

Addict

Во почетокот на навлегувањето во дрогите бев со резервираност, но со слушање и разговарање со луѓето и пријателите кои беа околу мене и нивното објаснување дека тоа не е ништо лошо, ништо штетно и дека размислувањата под дејство на дрога се на повисоко ниво од нормалното, тоа ми даде некоја лажна сигурност да пробам и јас.

Од почетокот знаев дека правам нешто што е забрането со закон и тоа ми даваше чувство на возбуда, адреналин и мисла дека секојдневно дознавам, осознавам нови нешта за кои не би знаел ако не сум почнел да земам дроги. Станав суетен.

И така полека во течението на мојот живот почнував да уклучувам некои други нови дроги и да го зголемувам спектарот на штетни супстанции кои ги внесував во моето тело. Со тоа почнав да се менувам и јас. Станував мрзелив, неодговорен и себичен. Почнав да се затворам во тесен круг на “пријателство” и да ги избегнувам луѓето кои имаат вистински вредности и тотално да се одделувам од свесното и здраво општество.

Во овај период имав расправии и несогласувања со семејствот, немаше ден да нема некој проблем или да не излези некој нов проблем. Колку и да се трудев не можев да се помрднам од таа мртва точка. И од ведар, дружељубив, позитивен човек се претворив во личност како да му се срушило цел свет врз него. Го изгубив сјајот во очите, ми станаа жолти и намрштени и заборавив да се смеам.

“Со наивно пристапување кон дрогата не е возможно да не го уништиш животот и животот на твоите најблиски.”

Тогаш по долго размислување сватив дека сето тоа било имагинација и лажно претставување од луѓе кои не би имале право да кажуваат што е убаво, бидејки ги немаат видено вистинските убавини кој ги нуди животот. Со наивно пристапување кон дрогата не е возможно да не го уништиш животот и животот на твоите најблиски.

Студент од Нарконон – Балкан А.И.


За да ја зачуваме приватноста, сликата која ја прикажуваме не го прикажува директно Нарконон студентот или студентот кој има завршено Нарконон програм.

АВТОРОТ

Narconon Balkan

Drug problem does not destroys only the addict, but also the people around him who love him. At Narconon, we are dedicated to one thing: helping you overcome addiction for good. The unique Narconon program offers unprecedented results.

НАРКОНОН БАЛКАН

ЕДУКАЦИЈА И РЕХАБИЛИТАЦИЈА ОД ДРОГА

Добијте помош сега
ЈАВЕТЕ СЕ НА