Лаги во кои сум верувал

Narconon Balkan
(Слика од Serhii Sobolevskyi/iStockPhoto.com)
 

Moјата приказна почнува во Нарконон Балкан со моите први ментални потешкотии, со емоциите и чувствата кои беа потиснати длабоко во мене. Како поминуваше ден по ден почнав и првите физички промени да ги осеќам, почнав да внимавам што внесувам во моето тело и како го одржувам, вежбам и сум активен целото време. Немав никаква поврзаност меѓу моето тело и умот но како што ги чистев отровите од моето тело така мојот ум стануваше се побистар и поприсутен во сегашниот момент, посвесен за своите одлуки, мисли и промени за уверувањата што можам а што неможам. Сите мои ментални кочници и блокади полека исчезнуваа со поминатите денови во сауна. Моите уверувања од психијатрите почнаа да се менуваат и сите дијагнози кои предходно ми беа препишани ги снема. Депресија, анксиозност, биполарно растројство и шизофренија биле само едни големи лаги во која сум верувал толку години. Почнав да имам нормален сон и се чувствувам одморен и способен за новиот ден. Лекарства, антидепресиви и стабилизатори повеќе не пијам, почнав да ги контролирам своите емоции и чувства. Фиксациите за тоа дека неможам без лекарства и дрога ги нема повеќе. Мојата промена сега е видлива од авион благодарение на персоналот во Нарконон Балкан кој ми помогна да ја зацврстам мојата одлука за тоа да сум подобар човек и да сум добар пример за моите деца, добар сопруг за мојата жена и одличен син за моите родители.

М.С. студент на Нарконон програмата


АВТОРОТ

Narconon Balkan

НАРКОНОН БАЛКАН

ЕДУКАЦИЈА И РЕХАБИЛИТАЦИЈА ОД ДРОГА

Добијте помош сега
ЈАВЕТЕ СЕ НА