Размислувам во решенија - не во проблеми

Narconon Balkan
(Слика од Cam Adams/Unsplash.com)
 

Пред да дојдам во Нарконон Балка, мојот живот беше хаос.Бев многу голем песимист во врска со моето опоравување од зависности. Немав апетит , спиев и по 12 часа на ден но , пак цел ден ќе бев уморен и истоштен и пак ќе ми се спиеше. Кога дојдов на програма ми се врати надежта за нормален живот без зависности. Почнав редовно да јадам и спијам, се чуствувам прекрасно. Ми се врати кондицијата и конечно се будам наспан. Сега сум оптимист и повторно се чуствувам среќен. 

„Сега сум оптимист и повторно се чуствувам среќен.“

Одкако почнав со сауна почнав да спијам нормално по 9часа, кога ке се разбудам сум полн со енергија и ниту еднаш не почуствував потреба за да презаспијам. Почнав редовно да ги јадам сите оброци без никаков проблем. Исто така неможев рационално да размислувам од проблемите кои што ги имав и не беше возможно да најдам решение на тој начин. Сега повеќе немам проблеми со тоа и можам да размислувам за решенија наместо за проблемите.

Ј.К. студент на Нарконон Програмата


АВТОРОТ

Narconon Balkan

НАРКОНОН БАЛКАН

ЕДУКАЦИЈА И РЕХАБИЛИТАЦИЈА ОД ДРОГА

Добијте помош сега
ЈАВЕТЕ СЕ НА