Вратен на вистинскиот пат

Narconon Balkan
(Слика од nokturn/Shutterstock.com)
 

Не верував дека можам да го оставам хероинот и останатите дроги, бев потполно сам и се чувствував уништено на оваа планета. Имав чувство дека целото општество е непријателски настроено кон мене и како да го чекав крајот на моето постоење. Бев целосно скршен од тага, гнев и омраза. Се решив да дојдам во Нарконон Балкан и за прв пат во животот донесов исправна одлука. Поминав низ куп брда и планини, ги совладав сите умствени бариери и вистински уживам во секоја остварена победа. Научив дека среќата е послем сите потешкотии и промени. Со напорна работа успеав да изградам свои лични вредности, да бидам искрен, чесен и поштен човек со голема самопочит.

„Го сменав комплетно моето однесување, научив да комуницирам на пристоен начин и сега сум човек од збор и доверба...“

Дрогата ми го имаше затворено умот во минатото и ме имаше направено злобен човек но со напорна работа го отворив хоризонтот и постанав добар човек. Го сменав комплетно моето однесување, научив да комуницирам на пристоен начин и сега сум човек од збор и доверба. Трпението и истрајноста ми се едни од омилените придобивки од програмата во Нарконон Балкан, затоа што предходно бев без разбирање и се откажував на првите препреки. Конечно почнав да го креирам својот живот, да имам цели и да правам акции за истите да ги достигнам полесно. Се чувствувам преродено и сум активен во сите аспекти од мојот живот, повторно имам доверба од моето семејство и сум вратен на вистинскиот пат кон среќата. Голема благодарност до персоналот во Нарконон Балкан за тоа што ми помогнаа да бидам подобар човек!!!

М. Л. дипломец на Нарконон Балкан


АВТОРОТ

Narconon Balkan

НАРКОНОН БАЛКАН

ЕДУКАЦИЈА И РЕХАБИЛИТАЦИЈА ОД ДРОГА

Добијте помош сега
ЈАВЕТЕ СЕ НА