Барајќи помош, добив нова шанса за живот

дипломец на Нарконон Програмата

Бесмисленото доби смисла, Неразумното стана нормално. Бегањето од реалноста ми стана стил на живеење, живеењето ми стана обврска. Мислев дека јас нема да дознаам што значи дупка без дно, толку себичен и толку без ориентација во еден момент се најдов во неа. Почнав да тонам во неа, се чинеше го нема дното, а кога ќе дојди денот да треснам – ќе се распарчам. Неможев ниту да ја замислам таа слика од мене таков, безживотен, без тронка надеж. Тоа беше пресвртница за мене да ставам крај на пропаѓањето. И тоа малку здрав разум што останало кај мене ми покажа дека сам неможам, морав да барам помош. Барајќи дознав за Нарконон Балкан. Нивната програма ми се виде блиска до мене и предизвикувачка. Се бореа во мене добриот и лошиот, да одам – да не одам, да ризикувам – да не ризикувам за да излезам од мојата 20ет годишна комфортна зона. Ризикував, дојдов и добив многу повеќе од помош. Добив нов живот!!!


„За сите оние кои што се уште не одлучиле да излезат од нивната комфорна зона - ВЕ РАЗБИРАМ, но не чекајте да дознаете и вие што значи дупката без дно.“

За сите оние кои што се уште не одлучиле да излезат од нивната комфорна зона - ВЕ РАЗБИРАМ, но не чекајте да дознаете и вие што значи дупката без дно. Сега 10 месеци сум надвор од неа, знам што е светлост, знам што е радост, знам што е љубов. Можите и вие да си ги дозволите овие убавини - знам.

Д.К., дипломец на Нарконон Програмата


АВТОРОТ

Narconon Balkan

НАРКОНОН БАЛКАН

ЕДУКАЦИЈА И РЕХАБИЛИТАЦИЈА ОД ДРОГА

Добијте помош сега
ЈАВЕТЕ СЕ НА