Јас ја имам контролата

Narconon Balkan
(Слика од DavideAngelini/Shutterstock.com)
 

За време на објективните вежби јас постанав свесен дека морам да го сменам мојот начин на живот и околината која ме опкружуваше и не ми дозволуваше да имам прогрес. Од кога почнав да се грижам за мојот животот и тоа што се случува околу мене, јас почнав на многу лесен начин да ги да ги решавам моите проблеми. Доколку видам дека некој ми прави некои работи кои ме навраќаат во минатото, тој некој, колку и да го сакам, колку и да ми значи, јас ќе го тргнам на страна затоа што морам да го заштитам мојот живот. Нема да дозволам друго лице да ме води низ мојот живот без разлика на се,доколку ми штети нешто јас морам да се тргнам од тоа колку и да ми е тешко!

Сега јас го контролирам мојот живот и не дозволувам да бидам контролиран од други.

Ф.П. студент на Нарконон програмата


АВТОРОТ

Narconon Balkan

НАРКОНОН БАЛКАН

ЕДУКАЦИЈА И РЕХАБИЛИТАЦИЈА ОД ДРОГА

Добијте помош сега
ЈАВЕТЕ СЕ НА