Како програмата на Нарконон ја елиминира Токсикоманијата?

Како програмата на Нарконон ја елиминира Токсикоманијата?

Во минатото, научниците тврдеа дека дрогите се излачуваат од организмот во период од 3 до 5 денови од последното земање.

Денес знаеме дека дрогите можат да останат насобрани во масното ткиво со години. Ова сознание го демонстрира фактот дека излачувањето на метаболитите на кокаинот од телото кај еден зависник трае подолго од 5 дена, од денот кога е започната детоксикацијата, и тоа многу подолго од временскиот период кој го тврдеа претходните теории.

Сепак штом се почне со процесот на детоксикација, нивото на метаболитите од кокаинот во потта и урината вертикално опаѓа и се спушта на нула во следните седмици.


Остатоците од дроги кои се ослободени од клетките и ткивата се отстрануваат преку потење и излегуваат од телото преку порите.

Програмата за Детоксикација „Нов Живот“ е составена од слените елементи:

  • Земање на Витамини, минерали и хранливи додатоци во прецизни количества.
  • Вежби во форма на трчање.
  • Време поминато во сауна.

Од неа се очекуваат следните резултати:

  • Намалување или елиминирање на опсесивната желба за дрога или алкохол.
  • Способност за побистро размислување.
  • Намалување или елиминирање на поголемиот број симптоми поврзани со зависноста, помеѓу останатотo и несоницата, депресијата и емотивната нестабилност.
АВТОРОТ

Filip Fidanovski

Filip is a Narconon Graduate who is now working as a Marketing and Promotions Manager at Narconon Balkan

НАРКОНОН БАЛКАН

ЕДУКАЦИЈА И РЕХАБИЛИТАЦИЈА ОД ДРОГА

Добијте помош сега
ЈАВЕТЕ СЕ НА