Ништо повеќе нема да ме одтргне од мојата цел - да живеам живот без дроги

Трезвая девушка

Кога ја започнав оваа објектив вежба стварно незнаев како е да имаш намера без резервираност. Цел живот ме интересираа работи кои никако не се поврзани со мојата цел. Многу ми влијаеа надворешните фактори кои беа надвор од мојата цел а тоа се беше поради немањето на силна намера за работите кои ги правев, туку сето тоа го правев “ради реда”.

Ми доаѓаа разни мисли додека ја правев вежбата и не ме оставаја да ја правам вежбата за да продолжам да го правам тоа што треба, туку ми одеше вниманието на секаде. Како што продолжив со вежбата така се повеќе и повеќе бев сигурна во тоа што го правам и што сакам да го постигнам.

“Сега сум сигурна во себе и знам дека нема да дозволам ништо да влијае и да ме одтурне од постигнување на мојата цел.”

На некој начин успеав да ја поврзам вежбата со тоа како би функционирала и понатаму во животот. Јас сакам да живеам живот без пороци, но наоколу мене ќе има луѓе кои ќе сакаат да ме одтргнат од својата цел. Исто така ќе наидувам и на места кои ќе ме потсеќаат на минатото. Сега сум сигурна во себе и знам дека нема да дозволам ништо да влијае и да ме одтурне од постигнување на мојата цел.

АВТОРОТ

Narconon Balkan

Drug problem does not destroys only the addict, but also the people around him who love him. At Narconon, we are dedicated to one thing: helping you overcome addiction for good. The unique Narconon program offers unprecedented results.

НАРКОНОН БАЛКАН

ЕДУКАЦИЈА И РЕХАБИЛИТАЦИЈА ОД ДРОГА

Добијте помош сега
ЈАВЕТЕ СЕ НА