Ново Сваќање и Разбирање за Животот

Man silhouette

Кога ја почнав оваа објектив вежба ми изгледаше чудно и мислев дека нема да имам придобивки од неа. Мислев дека целосно ја имам способноста да слушам и да извршувам команди, да бидам мирен и спокоен, но се покажа спротивното.

Искусив разни потешкотии и откако ги победив чувствував леснотија во работењето на вежбата. Добив чувство како да победив нешто во мене. А потоа добив и сознание дека порано кога ќе наидев на потешкотија брзо и лесно се откажував, но тука го доживеав тоа чувство да се бориш и да се избориш за нешто. Како се борам тука така ќе продолжам и надвор затоа што животот е постојана борба во која допрва треба да ги искусвам тие победи.

Потоа следуваше и моето ново сваќање и гледање на дадените мислења и совети од другите, да не се постапува секогаш со тврдоглавост и без да се размисли притоа на последиците. Сега сватив дека од блиските и фамилијата консултациите и советите секогаш треба да се ислушаат до крај и да се анализираат па тогаш да се донесе правилна одлука за понатаму.

Студент од Нарконон – Балкан Г.З.

АВТОРОТ

Filip Fidanovski

Filip is a Narconon Graduate who is now working as Director of Promotion & Marketing at Narconon Balkan

НАРКОНОН БАЛКАН

ЕДУКАЦИЈА И РЕХАБИЛИТАЦИЈА ОД ДРОГА

Добијте помош сега
ЈАВЕТЕ СЕ НА