Подобрена комуникација

Денеска разбрав еден исклучително важен проблем кој што го имав. Проблемот со целосната комуникација. Со помош на вежбата сфатив дека погрешно сум ги слушал и разбирал луѓето. Едноставно сум ги комплицирал работите. Тоа има доведено да брзо се заморувам од слушањето и целосно игнорирање на комуникацијата со другите. Сега кога комплетно го разбирам тоа, знам што треба да направам за да се подобрам себеси, бидејќи игнорирањето воопшто не ги решава проблемите туку само ги продлабочува.

Можам и да разберам каде сум грешел во комуникацијата со многу важни личности во мојот живот ( сопругата, синот, мајка ми) . Знам и што треба да подобрам за да можам целосно да одговорам на предизвиците кои ми следат во животот и ентузијастичен сум во тоа да го направам.

Н.Т.—СТУДЕНТ ВО НАРКОНОН БАЛКАН

АВТОРОТ

Filip Fidanovski

Filip is a Narconon Graduate who is now working as a Marketing and Promotions Manager at Narconon Balkan

НАРКОНОН БАЛКАН

ЕДУКАЦИЈА И РЕХАБИЛИТАЦИЈА ОД ДРОГА

Добијте помош сега
ЈАВЕТЕ СЕ НА