Повторно се осеќам жив
Повторно се осеќам жив

Почетокот на Детоксикацијата Нов Живот ми беше физички и ментално тежок. Физички мислев дека нема да имам потешкотии но првиот ден веднаш после трчањето имав многу лоши и неподносливи болки, мислев дека нозете ми скапуваат, коските како да ми се ронат, а мускулите прегорени и не можев да стојам простум, морав да седнувам. Што и да почнев да правам, било каква физичка активност, почнував да се нервирам бидејки се осеќав како неспособен.

Ова траеше околу две недели, секој ден имав неподносливи болки но не се откажував од трчањето, туку секој ден си поставував нови цели да трчам што можам повеќе и повеќе, му одев контра на болката, колку повеќе ме болеа толку повеќе трчав. Бев истраен и за помалку од две недели цел труд ми се исплати бидејки нозете се опоравија и можам да трчам по пет километри без проблем.

чисто тело, бистар ум

Ментално првите неколку денови ми беа неподносливи, неможев да ја трпам жештината и станував многу нервозен, но бидејки знаев што ми ја предизвикува нервозата, можев да ја контролирам и да ја поднесам. Читањето и разбирањето на книгата чисто тело, бистар ум ми помогна подобро да сватам што ќе се случува во сауна, какви реакции да очекувам и што да правам кога ќе се вклучи некаква реакција, ова многу ми помогна да го поминам чекорот за детоксикација и сега сум спремен за следните чекори.

„Секој ден се осеќам се подобро и подобро!“
Повторно се осеќам жив, емоциите ми се вратија, мислите ми се избистрија, физички се осеќам многу подобро, имам доволно апетит, сонот ми се врати а немав сонувано една година и сега кога ќе се разбудам се осеќам наспано и одморено. Го осетив духовното и менталното ослободување! Секој ден се осеќам се подобро и подобро!

Студент во Нарконон Балкан - Н.М.

АВТОРОТ

Filip Fidanovski

Filip is a Narconon Graduate who is now working as a Marketing and Promotions Manager at Narconon Balkan

НАРКОНОН БАЛКАН

ЕДУКАЦИЈА И РЕХАБИЛИТАЦИЈА ОД ДРОГА

Добијте помош сега
ЈАВЕТЕ СЕ НА