Шанси за нов многу подобар и поквалитетен живот

Објективи нарконон реализација
(За да ја зачуваме приватноста, сликата која ја прикажуваме не го прикажува директно Нарконон студентот или студентот кој има завршено Нарконон програм.)

За време на денешната објектив вежба секој момент со секој предмет беше посебен и прекрасен, секој предмет за мене симболизира нешто, пехарот ми симболизира успех, цвеќињата живот итн. Моментите во сегашно време посакувам секој да може да ги доживее, толку се убави и полни со љубов, многу посилни од било која дрога.

Реализирав дека најмногу ги одбирав предметите со кои претходно во животот сум бил почесто во контакт, а другите предмети ги гледав без никакво значење, едноставно немаа вредност за мене.

Реализирав дека тоа е така бидејќи никогаш не сум бил во контакт со нив и тие како да не биле реални за мене, мислам дека треба да креирам нешто за да почнам да го почитувам истото и треба да почитувам други креации и да разберам дека некој вложил труд, време, емоции или пари за да постигне нешто.

Реализирав дека не ми е проблем да влезам во контакт со валкани предмети и да е некаква работа во која треба да се извалкам јас немам проблем со тоа, како што сум немал проблем да сум во контакт со игли и шприцеви уште помалку би имал проблем за нешто од кое можеби ќе треба да заработувам, незнам што можи да ми донеси животот, супер е да се подготвувам за најдоброто но треба да бидам подготвен и за најлошото.
„Од сега натаму ќе си давам шанси за нов, многу подобар и поквалитетен живот исполнет со љубов и смисла.“

Она што го сфатив е тоа дека дрогата ме затвори и ме направи да гледам низ магла. Правејќи ја објектив вежбата и доживувајќи ги моментите во сегашно време ми го докажаа тоа колку години не сум бил ниду една секунда во сегашно време. Од сега натаму ќе си давам шанси за нов, многу подобар и поквалитетен живот исполнет со љубов и смисла. Претходни случки направиле да се затворам и да не отворам на среќата и љубовта која чукала на портите.

Студент во Нарконон Балкан – Н.М.

АВТОРОТ

Filip Fidanovski

Filip is a Narconon Graduate who is now working as Director of Promotion & Marketing at Narconon Balkan

НАРКОНОН БАЛКАН

ЕДУКАЦИЈА И РЕХАБИЛИТАЦИЈА ОД ДРОГА

Добијте помош сега
ЈАВЕТЕ СЕ НА