НАЈНОВИ ВЕСТИ

Narconon Balkan in Приказна за успех
15, септември 2022

Спремен да го искусам животот на свесно ниво

Oбновив многу способности, научив основни и многу применливи информации за животот, се самозапознав себеси, ги вратив своите лични вредности, си го вратив интегритетот и самодовербата и дефинитивно се справив со мојата зависност од дроги.

прочитај повеќе...

Narconon Balkan in Приказна за успех
1, септември 2022

Променување на Начинот на Живот

Со помош на курсот Надминување на Нестабилноста во Животот научив како вистински да воочам кои луѓе ми се пријатели а кои луѓе се преправаат дека ми се пријатели. Научив како да ги препознавам луѓето во мојата околина и едноставно ги отворив очите.

прочитај повеќе...

Способна да го Соочувам Животот

Сега знам дека сум способна да го соочувам животот, дека можам да постигнам еден здрав живот без дрога и без алкохол, насочувајќи го вниманието кон себе, без брзање, разумно и смирено. И моето најголемо достигнување е тоа што не се одкажав кога ми беше најтешко.

прочитај повеќе...

Светла иднина пред мене бидејќи јас сум одговорна за истата

Имам светла иднина пред мене бидејќи јас сум одговорна за истата. Јас бирам кај одам, со кој и што правам. Не ми треба некој постојано зад мене да ми кажува што следно да направам, бидејќи патот е мој и грешките и успесите се моја одговорност.

прочитај повеќе...

Животната сила повторно се разбуди во мене

Благодарение на програмата на Нарконон до сега стекнав неколку придобивки. Многу послободно и поопуштено го доживувам секојдневието. Исчезнаа напнатоста, нервозата, стравот и стресот. Успеав да ги стабилизирам мислите и не само тоа туку сега само безгрижни но реални размисли имам. Самодовербата ми е повратена. Успеав да не осудувам и проценувам туку да разбирам, затоа сум многу посмирен и опуштен.

прочитај повеќе...

Способна да го Контролирам Животот

Пред да започнам со програмата на Нарконон речиси ја имав изгубено контролата да дејствувам врз мојот живот, сè ми одеше надолу и постепено ми се влошуваше состојбата. Откако започнав со чекорите на програмата веднаш започнав да чувствувам промени во себеси.

прочитај повеќе...

Тајната на Опстанокот – Лични Вредности

Овој курс ќе ви помогне да ги воспоставите темелите и ќе ве снабди со податоци за донесување одлуки за да можете да имате самодоверба дека ќе го направите вистинското нешто, за што и да е, а се однесува на вас.

прочитај повеќе...

Среќата на моите најблиски – Мотивација за да продолжам

Тоа што го научив на курсот Надминување на Нестабилноста во Животот направи да се надоградам уште повеќе, да ги препознавам особините на другите личности, да можам да ги забележам причините за нивното однесување и да ги видам намерите што ги имаат према мене и према другите.

прочитај повеќе...

Narconon Balkan in Приказна за успех
24, февруари 2022

Среќна, спокојна и полна со оптимизам

Со чист и целосно заокружен тек или процес на размислуввање одлучувам секој нов ден да се променам, преку свесност и почит да стигнам до интегритет, моќен збор кој за мене претставува ултимативна карактерна особина.

прочитај повеќе...

Narconon Balkan in Приказна за успех
17, февруари 2022

Победи, Придобивки и Обновени Способности

Сфатив дека откако дојдов на рехабилитација во Нарконон Балкан па се до денес имам многу придобивки, победи, обновени способност, промени во однесувањето и начинот на кој ги гледам и им пристапувам на нештата, дефинитивно сум импресиониран и задоволен. Уверен сум во тоа дека секој може да си го промени животот кон подобро, само доволно е да сака.

прочитај повеќе...

НЕОДАМНЕШНИ ВЕСТИ

Спремен да го искусам животот на свесно ниво

Променување на Начинот на Живот

Способна да го Соочувам Животот

Повторно Среќен и Продолжувам Успешно да Функционирам

Светла иднина пред мене бидејќи јас сум одговорна за истата

ПОПУЛАРНИ ВЕСТИ