Cfarë Duhet të Ndalosh drogën

Depressed girl

Një hulumtim i asaj që duhet për të arritur këtë objektiv të jetës ose vdekjes.

Le të përballemi me atë, nëse jeni një konsumues I përhershëm I drogës dhe I alkoolit që ëndërron njëherë të ndalohet, ose nëse jeni bashkëshorte ose babai I dikujt që konsumohet nga varësia që ju thotë se ai ose ajo dëshiron të ndalet, duhet të ndiheni shumë të humbur për të ditur çfarë duhet për të marrë jetën e një të dashuri në rrugën e duhur.

Në të shumtën e rasteve, anëtarët e familjes dhe të varurve, gjithashtu gjykojnë se sa përpjekje, para, kohë, veprime, njerëz të trajnuar, burime, njohuri dhe këmbëngulje që duhet për të marrë dikë përmes procesit të rehabilitimit të duhur. Kjo është e vërtetë për pothuajse çdo ndërmarrje të denjë në jetë - nga ndërtimi I një karriere të suksesshme në krijimin e një martese të plotë, jo vetëm në rastin e rehabilitimit të varësisë.

Rruga drejt arritjeve të denjë është e mbushur me përpjekje të dështuara dhe vlerësim të asaj që kërkon për ta arritur atë.

Marrja e një personi "të pastër" vjen me një çmim të rëndë. Pas viteve të konsumimit, është e palogjikshme të besohet se në një javë gjithçka do të zgjidhet. Megjithatë, shumë objekte rehabilitimi ofrojnë vetëm "disa ditë detoksifikimi" ose "këshillim" si një zgjidhje. Kur llogaritet për të gjitha orët, paratë, orvatjet dhe burimet e tjera që një person vendos në konsumimin e drogës dhe alkoolit, nuk mund të ndihmojnë, por të mbeten të habitur nga kjo zgjidhje e shkurtër.

Mund të themi se një konsumator 7 vjeçar i kokainës mund të bëjë 5 gramë në javë dhe për sa kohë që ka para ose kredi në dispozicion, ai mund ta bëjë atë për tërë muajin. Kjo është 52 javë x € 80 për gram x 5 gram, që është € 20,800 në vit x 7 vjet = € 145,600. Prej këtu mund të përfytyrosh numrin e orëve të investuara, ose duke i kushtuar resurset ose barnat aktuale, plus kohën e kaluar nën ndikimin e drogës. Shifrat janë tronditëse.

I varuri ka investuar një sasi të madhe parash dhe përpjekje në këtë aktivitet. Të besosh se ka një mënyrë të shpejtë dhe të lehtë për të dalë është iluzion i pastër. Nuk ka pilulë magjike, pa rregullim të shpejtë. Prindërit dhe bashkëshortët duhet ta kuptojnë këtë të vërtetë dhe të mos shtrëngojnë ose të blejnë në zgjidhje më të shpejta ose më të lira. Nëse jeni të përkushtuar për të ndihmuar një të dashur të dilni nga nën kurthin e varësisë, gjithashtu duhet të verifikoni vlerësimin e duhur ose efektshmërinë, paranë dhe burimet që do të ndërmarrë për të arritur këtë qëllim. Ju duhet të jeni gati për të bërë gjithçka që duhet për të shpëtuar jetën e tij ose të saj dhe marrëdhënien tuaj.

Si një konsulent rehabilitimi, unë gjithmonë e vë këtë situatë në perspektivë për të varur dhe anëtarët e familjes, si të dhimbshme ose të pakëndshme siç mund të jetë. Unë dua që studentët e mi dhe familjet e tyre të kenë sukses dhe unë besoj se është vetëm përmes këtij eksplorimi fillestar të së vërtetës që ata mund të zbulojnë se çfarë do të ndërmarrë për të arritur qëllimin e një jete pa drogë për të mirë. ajo do të kërkojë kohë dhe këmbëngulje në emër të varur. Ajo do të kërkojë qëndrueshmëri, vlerësim, edukim dhe burime financiare nga familja. Do të kërkojë një program të duhur rehabilitimi, i drejtuar nga personeli i trajnuar që është në dispozicion dhe i gatshëm 24 orë në ditë, 7 ditë në javë për të ndihmuar, si dhe lehtësira, ekspertizë dhe ekspertizë. Dalja e drogës nëpërmjet një programi të duhur rehabilitimi mund të shihet si i kushtueshëm, por jo aq i kushtueshëm sa humbja e një të dashur ndaj drogës dhe alkoolit.


(Për të ruajtuar privatësinë, kjo foto nuk tregon një stident aktual ose të diplomuar)

АВТОРОТ

Filip Fidanovski

Filip is a Narconon Graduate who is now working as a Marketing and Promotions Manager at Narconon Balkan

НАРКОНОН БАЛКАН

ЕДУКАЦИЈА И РЕХАБИЛИТАЦИЈА ОД ДРОГА

Добијте помош сега
ЈАВЕТЕ СЕ НА