Горд и Среќен

Narconon Balkan
(Слика од Natalya Stepowaya/Shutterstock.com)
 

Сватив дека предходно сум бил само една личност која била контролирана од парите. Тие биле приоритет во мојот живот пред се друго и сум мислел дека со пари можам да купам и да имам се. Не е тоа така, животот на моите блиски и нивното здравје не се купува со никакви пари на овај свет, ако се купувало здравје, мојата мајка сеуште би била жива. Најважно според мене е човек да се чувствува гордо и среќно во тоа што го работи. Материјалните нешта ќе дојдат сами по себе како награда за трудот кој сме го вложиле. Денес го разбрав секој збор што ми го кажувала мојата мајка и што мислела кога ми велела да ја бркам работата а не парите. Благодарност до тимот на Нарконон Балкан затоа што ми покажаа дека со секој труд што го вложувам во себе јас сум една подобра личност која ќе биде добар пример за следење.

Б.И. студент на Нарконон програмата


АВТОРОТ

Narconon Balkan

НАРКОНОН БАЛКАН

ЕДУКАЦИЈА И РЕХАБИЛИТАЦИЈА ОД ДРОГА

Добијте помош сега
ЈАВЕТЕ СЕ НА