Исправување на грешките со Објективите

Завршување на Објективите на Нарконон Finishing the Narconon Objectives
(За да ја зачуваме приватноста, сликата која ја прикажуваме не го прикажува директно Нарконон студентот или студентот кој има завршено Нарконон програм.)

За време на курсот Објективи видов колку замаглен ми бил видот кон околината и колку сум бил интровертиранм, а мислев дека не сум бил толку заглавен и ова го осетив кога ќе го доживеев Сегашното Време, толку бистро и јасно ги гледав предметите и секој предмет ми имаше некакво значење а не го гледав само како предмет и ништо повеќе.

Порано велев дека никогаш нема да конзумирам дроги и секогаш си го прекршував зборот. Сега додека ги правев објектив вежбите ми дојде таква сила и одлука да останам ваков буден и свесен и кога ги кажав зборовите дека нема да продолжам со стариот начин на живот, зборовите имаа тежина и смисла а не само да ги кажам колку да се докажам пред други туку сега си докажувам само на себеси дека можам.
„Го засакав својот живот таков каков што е“

Навистина си го засакав својот живот таков каков што е и полесно го прифатив со помош на објективите. Најголемата победа а и грешка која што ја увидов е тоа што не се справив со ситуација за која покасно си платив цена за тоа. Повеќе не ме вознемирува тоа. Сега сум среќен што ја пронајдов грешката па можам да превземам одговорност и можам да ја исправам.

Студент на Нарконон Балкан Н.М.

АВТОРОТ

Filip Fidanovski

Filip is a Narconon Graduate who is now working as Director of Promotion & Marketing at Narconon Balkan

НАРКОНОН БАЛКАН

ЕДУКАЦИЈА И РЕХАБИЛИТАЦИЈА ОД ДРОГА

Добијте помош сега
ЈАВЕТЕ СЕ НА