Како до контрола врз живот?

Трезна жена
(Слика од Jan Faukner/Shutterstock.com)
 

Значи, што значи да имаш контрола? Па вака, повлеков паралела помеѓу клупата и мојот живот. За да имам контрола врз нешто значи дека можам да го манипулирам тоа нешто без да го оштетам, да го подигнам, да го преместам, да го под кренам, да го преместам, но за сето тоа ми треба алат. Тука се повикав на алатките со кои се стекнав во Нарконон Балкан во текот на мојот неколку месечен престој таму.

„Тие ми дадоа сила, ми дадоа сигурност,
тие ми го држат грбот.“

Тие ми дадоа сила, ми дадоа сигурност, тие ми го држат грбот. Алатките ми се тука, уште побитно научив како да ги употребувам. И тоа е тоа!!! Тоа е контролата во конкретниот случај, соочувам конкретна ситуација, со соодветен алат и баааам = решавам, без да имам било каква штета или последица. Примената на наученото и стекнатото знаење ми овозможија контрола врз мојата околина. Како? Па така, сега знам да анализирам, да согледувам и соодветно да постапувам.

Д.К., дипломец на Нарконон Програмата


АВТОРОТ

Narconon Balkan

НАРКОНОН БАЛКАН

ЕДУКАЦИЈА И РЕХАБИЛИТАЦИЈА ОД ДРОГА

Добијте помош сега
ЈАВЕТЕ СЕ НА