Откажувањето од дроги е тешко кога си сам…

Girl feeling sick

Пред да дојдам во Нарконон бев тотален хаос…

Зависност од хероин, амфетамин, секс, зависна врска, интернет…

И згора на тоа депресија до степен секојдневните обврски да ги доживувам како аргатска работа…

Туширање – проблем. Зашто би се туширала кога за 6-7 саати ќе треба пак? За нормален човек ова е необично, ама за зависник во депресија туширањето може да стане како качување на Монт Еверест. Зашто би планинарела секој ден? Не е дека не беше лошо и вака, ама се влоши уште повеќе…

Почнав да добивам психотични епизоди по 24/7 на ден, секој ден. Ова е буквално ко да си главен лик во хорор филм. Само што не е филм.

Не можев да зборам со луѓе дека ако зборев ќе завршев у лудница (а не на рехабилитација).

Немав што да направам и живеев во пекол…

Тука во Нарконон Балкан сум 3 месеци и ги баталив овие 5 зависности. Почнав да размислувам позитивно и пооптимистички да гледам кон животот. На пример кога бев психотична приватниот живот ми беше јавен (а со тоа и сексуалниот), па ова непријатно искуство би можело да отвори врата кон порно индустрија. Шала на страна, добро е што постои место каде што проблемите со зависност се решливи, дека откажувањето од дроги е стварно тешко кога си сам…

O.A. - Студент во Нарконон Балкан

АВТОРОТ

Narconon Balkan

Drug problem does not destroys only the addict, but also the people around him who love him. At Narconon, we are dedicated to one thing: helping you overcome addiction for good. The unique Narconon program offers unprecedented results.

НАРКОНОН БАЛКАН

ЕДУКАЦИЈА И РЕХАБИЛИТАЦИЈА ОД ДРОГА

Добијте помош сега
ЈАВЕТЕ СЕ НА