Потребна е волја за живот

Narconon balkan drug free objectives The objectives course објективи објективите на нарконон балкан
(За да ја зачуваме приватноста, сликата која ја прикажуваме не го прикажува директно Нарконон студентот или студентот кој има завршено Нарконон програм.)

Во текот на оваа објектив вежба водев многу тешка борба со самиот себе, промените кои ми се случуваа ме потсетија на деновите кога земав дрога, се чувствував слабо, како најголем слабак и мислев дека никогаш нема да можам да функционирам без дроги. При најмала потешкотија посегнував по дрога и по лекарства мислејќи дека тоа е единствениот излез од таа потешкотија.

„Денес видов и осознав дека сè во животот се можи со јака борба и волја за живот.“

Денес видов и осознав дека сè во животот се можи со јака борба и волја за живот. Се осеќам многу здраво и енергично, поминав низ сè без никаква вештачка помош и тоа ми даде елан да продолжам понатаму во животот борејќи се со сè што ми го попречував патот со помош на мојата сила која била скирена во мене. Сум мислел дека силата може да излези на виделина само со дрога, сега сум сам на себе доказ дека се чувствувам здраво и енергично како тинејџер поради тоа што се изборив.

Отсега па понатаму оваа победа ќе ми служи да ја надминам секоја потешкотија на која ќе наидам во животот.

Студент на Нарконон Балкан – Г.Т.

АВТОРОТ

Filip Fidanovski

Filip is a Narconon Graduate who is now working as Director of Promotion & Marketing at Narconon Balkan

НАРКОНОН БАЛКАН

ЕДУКАЦИЈА И РЕХАБИЛИТАЦИЈА ОД ДРОГА

Добијте помош сега
ЈАВЕТЕ СЕ НА