Што постигнав со завршувањето на курсот Објективи?

Man looking at the sea and the beach
За да ја зачуваме приватноста, сликата која ја прикажуваме не го прикажува директно Нарконон студентот или студентот кој има завршено Нарконон програм.

На курсот објективи постигнав преубави победи, успеси и способности. Почнав да размислувам подобро и побрзо од претходно, куминикацијата како со луѓе така и со предмети ми е многу подобра, почнав да си го организирам животот и местото каде се наоѓам за да можам полесно да функционирам. Ми се подобри видот, слухот, допирот и многу други работи. Почнав да имам контрола на себе, на мојот живот и на предметите, ми се вратија чувствата и емоциите.

Станав посвесен за себе и моето постоење, имам ориентација каде се наоѓам и што треба да правам и гледам што се случува околу мене. Станав посвесен за околината, ги гледам предметите и луѓето по реално од порано, мојата свест е на многу повисоко ниво. Мојата перцепција е значително подобрена од претходно. Сега сум во сегашно време, целосно присутен.

„За секој проблем има решение, треба да се соочувам со проблемите а не да бегам од нив.“

Постанав свесен дека богатство не се само материјалните нешта, можеш да бидиш многу богат ако поседуваш знаење и способности. Увидов и дека јас сум бил тој што ја барал дрогата и лошите друштва, не дека случајно сум се наоѓал таму и во такви ситуации. Почнав да ја гледам реалната ситуација кој е со мене скогаш и кој ми дава поддршка, видов дека фамилијата е таа што секогаш е на моја страна. Видов дека за секој проблем има решение, треба да се соочувам со проблемите а не да бегам од нив. Многу сум поодлучен од претходно, сега можам да се справувам со бурното минато многу полесно, можам да ги избришам црните мисли и менталните слики што ме наведуваа пак да посегнам по дроги. Сето тоа го оставувам во минатото и сега живеам во сегашноста, повеќе не ми влијае минатото. Не ме иритираат и не ме вознемируваат наредбите од некој друг.

Ваквите победи неможам подобро да ги запишам и ова е само мал дел од придобивките кои ги добив со правењето на овај курс. Треба секој да ги искуси овие нешта за да го дознае ова прекрасно чувство.

АВТОРОТ

Filip Fidanovski

Filip is a Narconon Graduate who is now working as a Marketing and Promotions Manager at Narconon Balkan

НАРКОНОН БАЛКАН

ЕДУКАЦИЈА И РЕХАБИЛИТАЦИЈА ОД ДРОГА

Добијте помош сега
ЈАВЕТЕ СЕ НА