Спремен за нов живот

Narkonon objektivi нарконон објективи
(За да ја зачуваме приватноста, сликата која ја прикажуваме не го прикажува директно Нарконон студентот или студентот кој има завршено Нарконон програм.)

Нов ден и нови победи. Денес стварно се чувствувам многу весело. Во текот на работењето на објектив вежбата добив многу сознанија и многу бизнис идеи, што за разлика од пред три месеци и некој да ми ги спомнеше овие идеи јас само ќе ги игнорирав поради тоа што немав сила а ниту пак волја за да направам нешто. Осеќам дека умот почна да ми работи како пред триесет години кога донесов одлука да заминам во Лондон, се осеќам дека што и да помислам ќе го остварам, без да размислам два пати.

Денес сфатив колку многу сум пропуштил во животот со пиењето на алкохол и затоа денес сум уште посигурен дека нема да го допрам уште еднаш. Уште не сум ни самиот свесен какви промени искусува моето тело и мојот ум за овој краток период. Никогаш не би поверувал дека вакво нешто можи да ми се случи.

„Сега сум спремен за нов живот во секој поглед и се осеќам како млад човек.“

Сега сум спремен за нов живот во секој поглед и се осеќам како млад човек. Од својата 15-та година бев под дејство на алкохол и уште еднаш ќе кажам дека најдоброто нешто што ми се случило во животот е тоа што го открив Нарконон и што се решив да дојдам за да го справам проблемот со зависност од алкохол.

Студент на Нарконон Балкан – В.П.

АВТОРОТ

Narconon Balkan

НАРКОНОН БАЛКАН

ЕДУКАЦИЈА И РЕХАБИЛИТАЦИЈА ОД ДРОГА

Добијте помош сега
ЈАВЕТЕ СЕ НА