Надминување на зависноста од хероин

Пред да дојдам во Нарконон,многу користев хероин. Тоа беше мојата избрана дрога. Не бев заинтересиран за ништо друго, освен да најдам и користам хероин. Немав љубов за животот или луѓето, освен за самиот себе. Најлош беше денот кога речиси предозиран ќе умрев давејќи се во една река и не дишев 3 ½ минути. Некако сфатив, можеби ми треба помош.

Кога стигнав во Нарконон, сите се однесуваа кон мене со сета почит. Тие всушност поминале низ тоа. Знаеа низ што поминував. истото го направиле, виделе, живееле.

Откако ја завршив програмата повторно чувствував одговорност. Имав завршено само затворска казна со која не се гордеам. Но, стигнав овде и направив сè до крај.

Никогаш не би го препознале овој човек денес од оној што бев кога стигнав овде. Никогаш не сум бил посреќен, и посигурен во себе и своите способности. Можам да се погледнам во огледало и да кажам: — Ова сум јас и ова е тоа што ќе го правам.“

Повеќе спотови