„Цел во животот“

Воглавно водев борба со алкохолот. Повремено земав и дроги но воглавно алкохол. Така се однесував веќе 25 години.

Живеев кај пријатели селејќи се од една во друга куќа.

Се будев во 15:30, 16:00 часот, размислувајќи за животот па ќе се напиев уште една оти бев толку очаен.

И повеќе не можев да издржам. Бев на 30-дневна рехабилитација но траеше 1 недела.

Моите ми рекоа: „Ти најдовме совршено место“.

Кога дојдов овде знаев дека Нарконон е место за мене.

Сите беа толку фини. Немаше ниту еден студент или стаф кој беше нерасположен. Сите беа енергични и ентузијастични.

Секојдневно ги применувам технологијата и методите, за решавање на проблеми.

Кога се будам наутро со страст го започнувам денот, како да не ми доаѓа доволно брзо. Си легнувам и се будам рано.

Знаејќи дека сега имам цел во животот е најголемото нешто што го научив во Нарконон.

Повеќе спотови