„Подготвена сум да го освојам светот“

Почнав да земам дроги кога имав 13 г., почнав да пушам цигари и марихуана и да пијам за викендите со пријателите. Кога имав 15, 16 г. почнав да земам екстази, психоделици, апчиња сè што ќе дофатев. На 17, 18 г. почнав редовно да земам опијати, почнав да земам и хероин.

Прекинав со школото и одев од еден на друг музички фестивал. На еден фестивал излегов од контрола и земав сé одеднаш. И зедов психоделик и само се сеќавам дека се разбудив во болницата.

А мајка ми седеше таму и плачеше и ми рече: „Ти беше четири дена во кома. Си се предозирала и имаш среќа што си сеуште жива.“ Ми рече: „Оди на рехабилитација“. Реков: „Ќе одам“.

Па кога заминав во Нарконон бев за никаде и не знаев што да очекувам но вработените овде беа навистина пријатни и услужливи. Многу пати бев исплашена не сакав да се соочам со самата себеси, ниту со опоравувањето, а тие ми помогнаа.

Но при крајот се почувствував како да сум повторно дете, знаете на што мислам. Ментално бев зрело возрасно лице кое беше подготвено за светот.

Зoшто не е само да се ослободиш од дрогите. Туку и да останеш настрана од нив а тие ми ги дадоа сите алатки за да останам чиста и како да се справам со моите емоции. Конечно научив да се почитувам себеси, да сфатам дека можам да дадам, знаете. Научив да се сакам себеси.

Повеќе спотови