Амфетамин и депресија

Бев многу депресивна и депресијата си ја “лечев“ со амфетамин. Се навлеков на амфетамин. Навлечи се на 2-3г амфетамин на ден и после нагло прекини па ќе видиш што е депресија.

Седам на кревет у депресија и мислам како да најдам пари за да можам секој ден да си купувам по 50г амфетамин и да немам проблем со пари.

Да земам кредит и да си купам 500г амфетамин…?

Не може кредит затоа што не работам.

Да се вработам и да земам кредит…?

Треба да помине некој периот дури да можам да земам кредит, а не ми се чека. Плус со обична работа ќе треба да работам 2 години за да си го платам амфетаминот за 3 месеци. 19 месеци да не правам ништо за 3 месеци да земам. Плус тоа што ќе треба да бидам 8 часа на работа и не ќе можам да шмркам. Плус што ќе треба да враќам пари за кредит за амфетамин кој веќе го имам ишмркано….

Мислам што да правам и сваќам дека ми требаат милион долари. Со милион долари секој ден ќе можам да шмркам колку сакам и нема да имам проблем со пари.

Addict

Се мислам што да правам и го смислувам ова:

Ќе се запишам на курс по англиски, ќе го направам англискиот перфектен и ќе си ги преведам стварите што ги пишувам. Ќе ја контактирам Опра. На Опра ќе и се допадне тоа што го пишувам (затоа што пишувам на теми што ги има во нејзините емисии) и после решен проблем.

Отидов наредниот ден и се запишав на англиски, обично ги завлекувам работите, ама сега побрзо ми требаат тие милион долари. Така и кога ќе ми се истуреше амфетаминот на земја и кога ќе го изгубев немаше да се замарам – ќе имав уште.

Не стигнав да го усовршам англискиот и паднав во овер од амфетамин и дојдов на рехабилитација

Враќам наназад што се случи и сваќам дека требаше само да најдам некој што ќе ми ги преведе текстовите, ама во брзање не размислив најубаво.

Сега се откажав од дроги и повеќе не ми требаат тие милион долари.

O.A.—Студент во Нарконон Балкан

АВТОРОТ

Narconon Balkan

Drug problem does not destroys only the addict, but also the people around him who love him. At Narconon, we are dedicated to one thing: helping you overcome addiction for good. The unique Narconon program offers unprecedented results.

НАРКОНОН БАЛКАН

ЕДУКАЦИЈА И РЕХАБИЛИТАЦИЈА ОД ДРОГА

Добијте помош сега
ЈАВЕТЕ СЕ НА