Најава за мојот нов живот без дроги

(За да ја зачуваме приватноста, сликата која ја прикажуваме не го прикажува директно Нарконон студентот или студентот кој има завршено Нарконон програм.)
 

Jaс бев компјутер полн со вируси, неупотреблив и никој никаква корист од мене немаше. Креирав проблеми, мониторот кога беше бел а кога црн, кој и да сакаше да прави нешто со мене, после некое време прекинуваше затоа што не функционирав, проблеми правев и не ни бев свесен за тоа. Ова е една споредба каков бев, во секој поглед на животот тонев, во главата ми беше хаос и се ми беше измешано. Бев полн со лоши слики како што се дрогирање, крадење, пиење алкохол, насилство и криминал, полн со разни вируси и добрите слики кои беа во мал број, беа неприметни и немаа никаква моќ. Толку грешев во секој поглед на животот што добро е што сум жив, од грешка во грешка, од проблем во проблем и така се тоа се таложело и никогаш ништо не соочив. Така оставав и сето тоа ми направи хаос од мојот живот.

За среќа стигнав до курсот Лични Вредности и навистина ги вратив моите лични вредности. Претходно не знав главата каде ми е а на пак моите лични вредности. За прв пат во мојот живот ги соочив сите штетни постапки кои ги направив према себеси, семејството, сексуалните партнери, групите, општеството, живиот свет и предметите односно материјалниот свет. Рака на срце не ми беше лесно свесно да ги соочам штетите. Тоа е борба сам со себе но наградата е бесценета а тоа е јас компјутер без вируси, без страв за проблемите и едноставно со работењето на практичната задача од курсот ја тргнав лошата тиња од мене која се таложеше со години и ме гушеше. Стегав вилица, плачев, се смеев но на крај се соочив и видов колку безобзирен бев, колку немав чувства за сопственост и своја и туѓа, ми стана јасно зошто толку често ја менував работата, зошто запоставив спорт, миленици итн.

„Чувството на олеснување и стабилност
се незаменливи.“

Чувството на олеснување и стабилност се незаменливи. Чисто чувство, бистра глава и разумно размислување. Едноставно научив да соочувам и увидов како штетите влијаат во секое поле од мојот живот. Се ова е неверојатно искуство за мене и е најава за мојот нов живот без дроги.

Студент на Нарконон Балкан – Н.Н.

АВТОРОТ

Narconon Balkan

НАРКОНОН БАЛКАН

ЕДУКАЦИЈА И РЕХАБИЛИТАЦИЈА ОД ДРОГА

Добијте помош сега
ЈАВЕТЕ СЕ НА