Неизбежно е да имам Убав и Среќен животСо
завршувањето на практичната задача од курсот

(За да ја зачуваме приватноста, сликата која ја прикажуваме не го прикажува директно Нарконон студентот или студентот кој има завршено Нарконон програм.)
 

Лични Вредности се чувствувам со многу побистра глава и веќе не го чувствувам внатрешниот немир и терет што сум го имал претходно и сум го носел со години. Многу научив од овој дел на програмата и многу ми се смени погледот на животот.

Увидов дека сум водел многу нездрав и расипнички живот проследен со штетни постапки како кон самиот себе така и кон сите околу мене. Сфатив дека и за најмалите грешки треба да сум свесни и да ги справувам на време затоа што секоја таква грешка може да биде почеток на спиралата на опаѓање. Претходно не сум им давал значење на тие мали грешки и сум ги занемарувал. Многу ми значи и сум среќен што увидов, се едуцирав, а и сфатив дека ако сум етичен, чесен, морален, достоинствен и имам интегритет е неизбежно да имам убав и среќен живот, како јас така и сите околу мене.

Работејќи ја задачата од курост поминував низ тешки периоди, на моменти ми потекуваа и солзи но од сегашна гледна точка и убавото чувство кое го осетив гледам дека се исплати целиот труд за овај период.

Телесно се чувствувам како 20 години помлад со неисцрпна енергија, а умствено како 20 години повозрасен и поискусен. Фасциниран сум од технологијата и се она што го поставил Л. Рон Хабард затоа што она што го научив до сега видов дека функционира. Полн сум со емоции за самиот себе и среќен сум, затоа што сум полн со самодоверба и си се сакам самиот себе како никогаш порано.

Студент на Нарконон Балкан – Н.А.

АВТОРОТ

Narconon Balkan

НАРКОНОН БАЛКАН

ЕДУКАЦИЈА И РЕХАБИЛИТАЦИЈА ОД ДРОГА

Добијте помош сега
ЈАВЕТЕ СЕ НА