Почувствував љубов кон животот

Со завршување на курост “Лични Вредности“ почувствував една огромна благосостојба и чуство на љубов кон животот. Исто така почуствував дека со детално анализирање на сопствениот живот и своите акции на кој што сум дејствувал ми помогна да ја искорегирам секоја штета, темелно да ја изменам секоја моја лоша навика и одговорно да дејствувам во животот. Ја вратив својата етика и сопствениот интегритет и сега можам да донесувам здраворазумни одлуки. Една од моите најголеми одлуки е тоа што сакам да помогнам во општеството и да придонесам во борбата против најголемата епидемија - дрогата.

Слика од www.pexels.com

Со согледувањето на моите штетни постапки кои сум ги предизвикал спрема општеството увидов колку само погрешна слика сум имам. Го обвинував општеството дека е причината поради која сум невработен и дека тоа е проблемот поради која јас се наоѓам во тешка ситуација па морав да му се спротивставам. Не можев да се соочам со фактот дека самиот себеси сум се ставил во таа стапица и бев кукавица за да излезам од неа и почнав да нанесувам зло. Увидов дека сум бил многу лош пример и дека премногу лошо влијание сум имал за многу луѓе.

Сега работите ги гледам од многу поинаков агол и чувствувам одговорност за секој член на ова општество. Секоја шанса што ќе ја имам понатаму ќе ја искористам за да им помогнам на луѓето кои што ги поттикнав да ме следат кога бев деструктивна личност.

М.Д - Студент на Нарконон Балкан


За да ја зачуваме приватноста, сликата која ја прикажуваме не го прикажува директно Нарконон студентот или студентот кој има завршено Нарконон програм.

АВТОРОТ

Narconon Balkan

НАРКОНОН БАЛКАН

ЕДУКАЦИЈА И РЕХАБИЛИТАЦИЈА ОД ДРОГА

Добијте помош сега
ЈАВЕТЕ СЕ НА