НАЈНОВИ ВЕСТИ

Како да им се помогне на младите да не посегнат по дроги?

Тука доаѓаме до прашањето за квалитетно минување на слободното време и до прашањето што на младите луѓе градовите им нудат како алтернатива. Треба да им се обезбедат лесно достапни простори, да се изградат игралишта, за да можат децата во градот да играат, да се дружат.

прочитај повеќе...

Што да направите кога ваш близок одбива да оди на рехабилитација

Што да направите кога ваш близок одбива да оди на рехабилитација Дел II од серија од два дела. Кликнете тука за Дел I. Апсолутно е срцепарателно. Го гледате влошувањето. Нечесноста. Болеста и многу често, криминал.

прочитај повеќе...

Користење на вашите емоции против вас

Дали некогаш сте се расправале со некого и сте дозволиле вашите чувства да бидат помоќни од вас? Знаевте дека сте биле во право на почетокот од расправијата, но откако работите станаа емотивни, вие попуштивте.

прочитај повеќе...

Што да направите кога ќе дознаете дека вашето дете е зависник

Само што дознавте нешто што е ноќна мора на секој родител… Вашето дете користи дрога. Секоја секунда е важна и за да продолжите напред, мора да донесете некои многу големи одлуки.

прочитај повеќе...

НЕОДАМНЕШНИ ВЕСТИ

Што постигнав со завршувањето на курсот Објективи?

Лошите луѓе и моите Одлуки

Злоупотреба на Седативи и Хипнотици

Сигурност и Самодоверба на највисоко ниво

Објективите и Сегашноста

ПОПУЛАРНИ ВЕСТИ