НАЈНОВИ ВЕСТИ

Осознав од каде произлегувале сите мои проблеми

Со курсот “Надминување на нестабилноста во животот“ многу работи ги сватив појасно за својот сопствен живот. Осознав од каде произлегувале сите мои проблеми и кои последици се случувале поради тоа.

прочитај повеќе...

ДРОГАТА НЕ Е ТВОЈ ПРИЈАТЕЛ

Со самото пишување на лошите работи кои што сум ги направил во минатото, забележав дека се започнало со првото пробување на марихуаната.

прочитај повеќе...

МОЖАМ ДА УСПЕАМ

Зголемено внимание. Поголема фокусирност. Посигурна во тоа што го правам. Ова се само дел од придобивките што ги имам благодарение на вежбите. Во текот на вежбите, во еден момент, почувствував огромна самодоверба, мојата контрола беше многу попрецизна.

прочитај повеќе...

Само со упорност и истрајност ќе успеам

Нарконон Програмата им помага на Студентите да си ги подобрат своите вештини и способности кои ги имале претходно, но поради нивната зависност не можеле целосно да се изразат. Студент на Нарконон Програмата ги споделува своите успеси: Многу сум среќен што почнав да бидам истраен во работите.

прочитај повеќе...

Свесноста ми е зголемена

Благодарение на една од вежбите кои се дел од Нарконон Програмата станав поориентиран во просторот. Свесен сум за предметите околу мене, сум повнимателен кога се движам во просторот. Боите ми изгледаат поживи . Дојдов до заклучок дека кога брзам не успевам да го постигнам тоа што го сакам.

прочитај повеќе...

НЕОДАМНЕШНИ ВЕСТИ

Алкохолот - Уништувачот на мозокот и нервниот систем

Ми се зацврсти одлуката никогаш повеќе да не посегнам дрога

Бупренорфин – лек или болест?

Како марихуаната влијае на менталното здравје?

Осознав од каде произлегувале сите мои проблеми

ПОПУЛАРНИ ВЕСТИ