НАЈНОВИ ВЕСТИ

Дознав како да се соочам и справам со секоја ситуација во животот

Од овој курс дознав и видов некои работи како кај мене така и кај луѓето што биле околу мене, моите другари и мојата фамилија. Научив како да ги препознавам луѓето што ми требаат во мојот живот и луѓето кои не ми се потребни, затоа што претходно сум имал погрешно мислење.

прочитај повеќе...

Сфатив зошто сум бегал од реалноста

Од овој курс научив работи кои ќе ги применувам во животот и ќе ми бидат од голема корист. Научив дека со антисоцијалните луѓе во мојот живот треба да расчистам и да не сум повеќе во комуникација со нив бидејќи можат да ми наштетат.

прочитај повеќе...

Штетата која ми ја предизвика дрогата

Сега кога почнав да живеам живот без пороци , точно увидов каква штета ми имала причинато дрогата.

прочитај повеќе...

Почувствував љубов кон животот

Со завршување на курост “Лични Вредности“ почувствував една огромна благосостојба и чуство на љубов кон животот.

прочитај повеќе...

Filip Fidanovski in Oбјективи
24, мај 2018

Почуствував колку е поубав животот без дрога

Од самиот почеток не можев веднаш да се вклопам со народот. Со помош на објективите почнав да бидам активен, комуникативен, енергичен, да можам да се грижам за другите исто како што тие се грижеле за мене.

прочитај повеќе...

Eкстремно добро се осеќам

Прв пат, откако почнав да ги работам состојбите, поминав низ многу промени. Осетив каков е товарот да си во состојба на штетност, чувствував мали бубачки како пополека ме грицкаат од внатре, бев лута на се што е околу мене.

прочитај повеќе...

Единствената моја желба која што ја посакувам

Секоја година се повеќе и повеќе се испревртува и влошува состојбата на нашето општество, каде што секојдневно вистинските вредности избледуваат и се надополнуваат со материјални вредности.

прочитај повеќе...

Гордо ќе продолжам со животот

По завршување на овој курс се чувствувам многу олеснето и многу постабилно од било кога. Многу е убаво да ги познаваш вистински луѓето кои биле околу тебе, но и да знаеш во што да го насочуваш твоето внимание кога гледаш да препознаеш човек кој планираш да го пуштиш во својот живот. Знаењето кое го добив од овој курс е многу драгоцено за мене и сметам дека е многу вредно за човек на мои години.

прочитај повеќе...

Filip Fidanovski in Приказна за успех
26, декември 2017

Проблемите веќе не ги одбегнувам, ги решавам

Во животот, секој од нас може да се лизне, да падне, да се повреди. Но и секој од нас може да стане, да се исправи и да продолжи по својот пат. Јас иако бев паднат успеав да застанам на здрави нозе и да продолжам да го чекорам и живеам на позитивен начин мојот живот.

прочитај повеќе...

Filip Fidanovski in рехабилитација
26, октомври 2017

Стравовите исчезнаа

Пред да дојдам во Нарконон дрогата ми беше утеха и спас за сите мои проблеми. Се повеќе се затворав во себе. Се криев од сите, живеев во страв. Почнав да се коцкам. Се задолжував кај ќе стигнам. Марихуаната се повеќе и повеќе ме исцрпуваше. Телото ми омалаксуваше.

прочитај повеќе...

НЕОДАМНЕШНИ ВЕСТИ

Соочувањето и моето внимание

Не ми требаат дроги за да се чувствувам добро

Волјата клучна во борбата против дрогата

Мојата одлука да Бидам Таму и да Соочувам

Комуникациските вежби, важноста на вниманието и да се Биде Таму

ПОПУЛАРНИ ВЕСТИ