НАЈНОВИ ВЕСТИ

Што е хероин?

Пријатели? Што ќе ти се пријатели ако немаш хероин? Наместо да искочам преку викенд со пријатели и да потрошам 20 евра за искачање ќе си купам хероин. Ќе си седам сама дома и цела вечер ќе се дружам со фолијата.

прочитај повеќе...

Најопасни дроги

Не треба да дојде како шокантен податокот дека некои дроги се поопасни од другите. Но, која е најопасната дрога? Истрагата од Центарот за контрола на болести ни дава одговор.

прочитај повеќе...

Filip Fidanovski in рехабилитација
16, октомври 2017

Не Се Срамам Од Моето Минато

Животот секој од нас го живее на различен начин, но сите нас не сплотува едно нешто—ЉУБОВТА. Љубовта е најмоќна, таа ми помогна кога ми беше најтешко да станам, да се исправам и да продолжам.

прочитај повеќе...

Filip Fidanovski in рехабилитација
16, октомври 2017

Животот без Дроги Е Прекрасен

Прекрасно, смирувачко чувство имам благодарение на вежбите. Овие вежби придонесоа да настанат големи промени кај мене. Го променив начинот на кој што ги гледав нештата.

прочитај повеќе...

Filip Fidanovski in рехабилитација
15, октомври 2017

Уживам во секој момент

Стабилноста во сегашно време е многу важен фактор при рехабилитацијата од дрога. Вниманието на човек може буквално да биде заглавено во илјадници различни моменти од минатото. Придобивките на Студентите од овие вежби се огромни.

прочитај повеќе...

Filip Fidanovski in рехабилитација
11, октомври 2017

Многу сум среќна

Денес дознав т.е. заклучив нешто многу важно, нешто кое било една од причините кои постојано ме туркале во светот на дрогата. Во животот секогаш копнеев кон перфекција и совршенство. Поради тоа секогаш кога ќе го погледнев сопственото тело ги пронаоѓав и гледав несовршеностите на него.

прочитај повеќе...

Опијати се најдобриот третман за опијати?

Чуден е парадоксот што мејнстрим начинот за борба против зависноста од опијати е да се направат повеќе опијати.

прочитај повеќе...

СЕ ГОРДЕАМ СО САМИОТ СЕБЕ

Чувствувам големо подобрување. Подобро комуницирам, подобро размислувам, донесувам подобри одлуки. Почнав повеќе да работам на мојот личен развој за да можам подобро да функционирам и подобро да опстанам понатаму во животот. Одговорноста ми е зголемена. Станав почесен и поискрен кон самиот себе.

прочитај повеќе...

ДЕНЕС СУМ СРЕЌЕН ЧОВЕК

Кога ќе погледнам наназад на моите почетоци со алкохол и дрога, можам да кажам дека јас сум почнал да земам алкохол за да се допаднам на другите, со цел да се вклопам во нивната средина. Уште како дете тоа ми изгледаше многу нормално зашто повеќето луѓе околу мене го правеле тоа.

прочитај повеќе...

“Имам среќен живот исполнет со успеси“

“Веќе неколку години сум личност ослободена од зависност – во мојот случај стануваше збор за хероинска зависност и зависнот од лекарства. Тоа веќе го нема во мојот живот. Моментално сум “зависен“ од успеси , постигнувања, остварување на моите цели.“

прочитај повеќе...

НЕОДАМНЕШНИ ВЕСТИ

Што постигнав со завршувањето на курсот Објективи?

Лошите луѓе и моите Одлуки

Злоупотреба на Седативи и Хипнотици

Сигурност и Самодоверба на највисоко ниво

Објективите и Сегашноста

ПОПУЛАРНИ ВЕСТИ