НАЈНОВИ ВЕСТИ

Го победив најзлобниот непријател на денешницата

Од депресивен човек без цели кој што сакаше да го одземи својот живот и на тој начин да го прекине пеколот низ кој поминуваше, до човек кој што е полн со желба да живее и со јасна визија за животот. Пред да дојдам на програмата на Нарконон Балкан бев во една замка и се вртев во еден круг во кој само се уништував себе си и сите околу мене.

прочитај повеќе...

Што постигнав со завршувањето на Нарконон Програмата?

Кога дојов во Нарконон Балкан бев целосно уништен како физички така и умствено. Почнав со чекорот Одвикнување без употреба на дроги и по само неколку дена ми се врати апетитот и го подобрив квалитетот на спиење.

прочитај повеќе...

Нарконон ми даде многу повеќе од една рехабилитација

По запознавање со начинот на работа на Нарконон , тотално ми се промени сликата во глава што ја имав за процесот на рехабилитација, самиот збор повеќе не ми ствара негативен набој или не ми дава морбидно чувство. Се ова е поради тоа што Нарконон ми даде многу повеќе од една рехабилитација.

прочитај повеќе...

ПОБЕДИ, УСПЕСИ И ЖИВОТНИ ПОДОБРУВАЊА

Мојот случај беше поинаков од другите. Јас земав дрога многу кратко време и мислев дека штетата што ми е нанесена не е толку голема и јас ќе се “излечам“ побрзо.

прочитај повеќе...

Сега се чувстувам вистински слободна

Успешно ја завршив Нарконон програмата со тоа што ја достигнав мојата најголема цел, да бидам drug-free личност и така да останам засекогаш. Многу сум среќна и горда сама со себе и тоа што го постигнав тука во Нарконон Балкан. Тотално ми е сменета личноста.

прочитај повеќе...

„СТАВИВ КРАЈ НА ЖИВОТОТ ВО ЛАГИ“

Успеав да научам како да живеам нормално т.е. како да живеам без да имам потреба од било какви штетни супстанции (дрога, алкохол …). Почнав да се грижам за себе и да не си наштетувам на моето тело. Си ја подобрив комуникацијата.

прочитај повеќе...

Прекрасно е да бидеш ослободен од дрогата

Еве веќе четири години поминаа откако не сум земал никаква улична дрога или било каква легална . Се сеќавам , како вчера да беше, на моментот кога проработи мојата свесност и решив да ставам крај на мојата зависност, да речам ДОСТА БЕШЕ.

прочитај повеќе...

Дознав колку е скапоцен животот

Пред да дојдам тука во Нарконон се чувствував ужасно лошо. Бев навлечен на хероин и на други улични дроги. Се ми изгледаше црно во животот. Бев мизерен, немав ни грам достоинство и само мислев на дрога , зборував за дрога, земав дрога, дури и најнедостапните работи ги поврзани со дрога.

прочитај повеќе...

Јас Сум DRUG FREE За Цел Живот

После многуте мои неуспешни обиди сам да се справам со мојата зависност од дрога, решив да дојдам во Нарконон Балкан и тука да побарам помош. Во текот на различните чекори од Нарконон Програмата чувствував различни промени ; постојано се движев ГОРЕ-ДОЛУ.

прочитај повеќе...

УСПЕАВ

Пред да дојдам тука во Нарконон Балкан знаев дека морам нешто под итно да променам во мојот живот. После тринаесет години другарување со дрогите секојдневно, почна се во животот да ми оди надолу. Бев осудуван криминалец и дечко кој живееше во минатото.

прочитај повеќе...

НЕОДАМНЕШНИ ВЕСТИ

Среќен живот без алкохол

Го победив најзлобниот непријател на денешницата

Ready to Live My Life Drug Free

Defeating Addiction

Шанси и можности наспроти пречки и откажувања

ПОПУЛАРНИ ВЕСТИ