НАЈНОВИ ВЕСТИ

Narconon Balkan in Приказна за успех
1, септември 2022

Променување на Начинот на Живот

Со помош на курсот Надминување на Нестабилноста во Животот научив како вистински да воочам кои луѓе ми се пријатели а кои луѓе се преправаат дека ми се пријатели. Научив како да ги препознавам луѓето во мојата околина и едноставно ги отворив очите.

прочитај повеќе...

Успеси и Придобивки за време на Детоксикацијата

Како Функционира Детоксикацијата - Нов Живот? Детоксикацијата - Нов Живот чија цел е ослободување од остатоците од дроги е составена од повеќе елементи.

прочитај повеќе...

Narconon Balkan in Детоксикација
3, октомври 2020

Кулата за прв пат не е од карти

Секој од нас барем еднаш во животот изградил, направил кула од карти или пирамида, наречете ја како сакате. Кула како кула, дувни, тресни, мрдни и таа паѓа. Паѓа и остава хаос позади себе. Картите стојат расфрлани насекаде во хаотична состојба, нестабилни, а кулата веќе ја нема.

прочитај повеќе...

Победи од Детоксикацијата - Нов Живот

Со почнувањето на Детоксикацијата - Нов Живот и вадењето на остатоците од дроги од моето тело, од ден на ден се чувствувам подобро. Не сум повеќе мрзелив туку напротив сега имам енергија. Почнав да се будам наспан, одморен и можам да бидам повеќе активен. Физички сум поздрав, ми се смени изгледот и ми се врати бојата на лицето.

прочитај повеќе...

Комуникациските вежби, важноста на вниманието и да се Биде Таму

Во Програмата на Нарконон, веднаш после Детоксикацијата се прават уникатни вежби кои ги подобруваат способностите за комуникација и контрола. Овие вежби имаат за цел да го обучат лицето да ги испорачува Објективите.

прочитај повеќе...

Ослободен од Дрога со цврсти чекори кон светла Иднина

Одлуката да се ослободам од зависноста и моето доаѓање во Нарконон Балкан ми го сменија животот целосно. Поточно јас си го сменив животот со поддршката и насоките од персоналот на Нарконон. Со помош на Детоксикацијата Нов Живот го исчистив телото од остатоците од дрогите кои се таложеле со години и сега се чувствувам како нов човек.

прочитај повеќе...

Свесен, етичен и конструктивен член на ова општество

Во првиот дел на Нарконон Програмата моите придобивки беа тоа што почнав да станувам посигурен во себе и после две недели да не мислам повеќе на дроги. Додека со Детоксикацијата Нов Живот се осетив сигурен и смирен, спиењето ми беше на највисоко ниво без да се будам навечер и да неможам да заспијам.

прочитај повеќе...

Нов живот полн со убавина

Детоксикацијата – Нов Живот , е комбинација од здрава исхрана, вежби, потење во сауна и внимателно надгледуван режим на внесување течности. Со постап­ките кои се на програмата се разградуваат и исфрлаат токсичните остатоци кои се задржани во телото, дури и откако лицето престанало да користи дроги.

прочитај повеќе...

НЕОДАМНЕШНИ ВЕСТИ

Нов стил на живот – Drug Free

Доста е деструкција!

Животните потешкотии сега ми се предизвици

Размислувам во решенија – не во проблеми

Силен пред бариерите

ПОПУЛАРНИ ВЕСТИ