НАЈНОВИ ВЕСТИ

Евидентна Промена

Увидов некои значајни промени кај мене на кои што сум многу горда, се што учам тука го применувам веднаш и премногу сум среќна заради тоа.

прочитај повеќе...

5 години послем Нарконон Програмата

Горд сум на тоа што сум сега и секогаш споделувам со секого за моето завршување во Нарконон Балкан тоа ми го спаси животот.

прочитај повеќе...

Нов концепт на животот

Многу сум среќна што постои тимот во Нарконон Балкан кој ми ја даде целосната подршка за да се изборам со секоја потешкотија на која наидов во текот на мојата рехабилитација.

прочитај повеќе...

Јас ја имам контролата

Доколку видам дека некој ми прави некои работи кои ме навраќаат во минатото,тој некој, колку и да го сакам, колку и да ми значи, јас ќе го тргнам на страна затоа што морам да го заштитам мојот живот.

прочитај повеќе...

ОДЛУКА сега, темел за мојата иднина

Прекрасен период каде се запознав самиот себе во нова единица време, каде ми се вратени чуствата и емоците кои претходно некаде попатно ми беа изгубени. Воспоставив контакт помеѓу моето тело и мојот ум. Разбрав дека сум битие кое што зрачи со многу поголема енергија од она што мислев дека ја имам и дека сето она што го вадам од себе ми се враќа назад.

прочитај повеќе...

Narconon Balkan in Приказна за успех
15, февруари 2023

Мојата борба со зависноста

За прв пат на Нарконон програмата почуствував дека не сум сама и дека има луѓе што вистински ме разбираат и што сакаат да ми помогнат. Се променив од темел, мојата фамилија како да оживеа повторно со мене и моите промени.

прочитај повеќе...

Narconon Balkan in Приказна за успех
1, септември 2022

Променување на Начинот на Живот

Со помош на курсот Надминување на Нестабилноста во Животот научив како вистински да воочам кои луѓе ми се пријатели а кои луѓе се преправаат дека ми се пријатели. Научив како да ги препознавам луѓето во мојата околина и едноставно ги отворив очите.

прочитај повеќе...

Повторно ми се врати Желбата за Живот

Пред многу години имав пробано хероин и од тогаш започна мојот ужас и пекол. 8 години мојот живот беше како мрак, мизерија и секојдневно тонев се повеќе и повеќе.

прочитај повеќе...

Донесов одлука да помогнам на општеството

Пред да дојдам во Нарконон 4 месеци пробував да ја победам мојата зависност од која патев 5 години. Пробав и се обидував на најразлични начини, тотално се посветив на самиот себеси и почнав да напредувам, но не за долго бидејќи и телото и умот ми беа преполни со отрови и непотребни слики.

прочитај повеќе...

Сфатив зошто сум бегал од реалноста

Од овој курс научив работи кои ќе ги применувам во животот и ќе ми бидат од голема корист. Научив дека со антисоцијалните луѓе во мојот живот треба да расчистам и да не сум повеќе во комуникација со нив бидејќи можат да ми наштетат.

прочитај повеќе...

НЕОДАМНЕШНИ ВЕСТИ

Фокус на Иднината

Евидентна Промена

Самоуверена и Храбра

Вратен на вистинскиот пат

Победник

ПОПУЛАРНИ ВЕСТИ