НАЈНОВИ ВЕСТИ

Narconon Balkan in зависност
28, мај 2019

Како марихуаната влијае на менталното здравје?

Марихуаната е најчесто употребуваната дрога кај младите ширум целиот свет. Во повеќето држави е докажано дека еден од три возрасни лица, некогаш во животот конзумирал марихуана. Во некои држави оваа дрога е легална и се нуди како решение за многубројни заболувања.

прочитај повеќе...

Канабисот е “повеќе штетен од алкохолот” за тинејџерските мозоци

Тинејџерите кои користат канабис предизвикуваат долготрајна штета на нивните мозоци кои се развиваат, сугерира нова канадска студија.

прочитај повеќе...

Како најчесто младите се залажуваат и влегуваат во стапицата од дрога

Кога еден тинејџер почнува да излегува во “лудите години”, тој почнува да истражува, ако може така да се каже. Неговата експедиција скоро секогаш започнува со помислата дека забранетото е најслаткото, но тука е првата грешка и чекор поблиску до стапицата на дрогата и наркоманијата.

прочитај повеќе...

Дали марихуаната предизвикува зависност?

Ајде веднаш да се справиме со ова прашање. Групите кои се во корист на медицинска марихуана или широка легализација го туркаат ова прашање под тепих. Факт е дека, да, тоа е зависност.

прочитај повеќе...

Марихуаната е исто така опасна како и сите други дроги

Деновиве правам анализа за штетните постапки кои сум ги правела во минатото додека сум користела марихуана, пред да ја правам анализата имав цврст став дека марихуаната не е дрога и дека не ти прави ништо лошо.

прочитај повеќе...

Narconon Balkan in рехабилитација
26, октомври 2017

Стравовите исчезнаа

Пред да дојдам во Нарконон дрогата ми беше утеха и спас за сите мои проблеми. Се повеќе се затворав во себе. Се криев од сите, живеев во страв. Почнав да се коцкам. Се задолжував кај ќе стигнам. Марихуаната се повеќе и повеќе ме исцрпуваше. Телото ми омалаксуваше.

прочитај повеќе...

ДРОГАТА НЕ Е ТВОЈ ПРИЈАТЕЛ

Со самото пишување на лошите работи кои што сум ги направил во минатото, забележав дека се започнало со првото пробување на марихуаната.

прочитај повеќе...

ДЕНЕС СУМ СРЕЌЕН ЧОВЕК

Кога ќе погледнам наназад на моите почетоци со алкохол и дрога, можам да кажам дека јас сум почнал да земам алкохол за да се допаднам на другите, со цел да се вклопам во нивната средина. Уште како дете тоа ми изгледаше многу нормално зашто повеќето луѓе околу мене го правеле тоа.

прочитај повеќе...

Станав добар човек

Кога бев на училиште и имав 14 години почнав да користам дрога. Го оставив училиштето, не го завршив. Почнав да се занимавам со криминал, постојано го лажев семејството, правев само проблеми. Бев многу агресивен, нервозен, постојано мислев како да најдам дрога.

прочитај повеќе...

НЕОДАМНЕШНИ ВЕСТИ

Халуциногени дроги и нивни ефекти

Не сум повеќе закана за општеството

Имагинација и лажно претставување

Надеж за токсичното општество во кое што живееме

Повторно ми се врати Желбата за Живот

ПОПУЛАРНИ ВЕСТИ