НАЈНОВИ ВЕСТИ

Narconon Balkan in Зависност
13, декември 2021

14 правила кои никогаш не смеете да ги прекршите кога се справувате со зависност

За да се направи превенција на оваа трагедија пред да се појави, еве четиринаесет правила кои никогаш не треба да ги прекршите кога некој близок е зависен од дроги како алкохол, крек, кокаин, марихуана, метамфетамин, или опијати како хероин или ОксиКонтин.

прочитај повеќе...

Narconon Balkan in Зависност
11, септември 2019

Конечно сум ослободен од дроги

Во пролетта во 2014 година за прв пат пробав марихуана. Се наоѓав во дворот од моето училиште со другари и другарки. Една другарка изваде свиткан џоинт кој претходно го спремила. Отткако го запали џоинтот забележав како таа ужива додека пуши. Ми го подаде мене, јас повлеков неколку пати и почнав да се осеќам убаво и опуштено.

прочитај повеќе...

Narconon Balkan in Зависност
7, септември 2019

Мојот поранешен живот како зависник од дрога

Кога наполнив 16 години започнав да користам марихуана и создадов една група или банда од многу повеќе личности со цел да продаваме дроги на улица. Со тоа и јас и моите другари мислевме дека светот е наш, но како што поминуваше времето така ние повеќе станувавме зависни од дрога и алчни за пари. Започнувавме да се тепаме со полиција и други групи што продаваат дрога со цел сите зависници да купуваат само од нас, го постигнавме тоа за брзо време.

прочитај повеќе...

Narconon Balkan in Зависност
11, август 2019

Злоупотреба на Седативи и Хипнотици

Седативите и хипнотиците спаѓаат во групата на депресори на ЦНС (Централен Нервен Систем). Во оваа група спаѓаат бензодијазепините, карбаматите, хлоралхидратите, барбитуратите и барбитуроподобните супстанци.

прочитај повеќе...

Narconon Balkan in Зависност
10, мај 2018

Дрога: "Решение" за личната болка

На 9 години научив нов збор на училиште. Тоа беше зборот "анксиозен". Истиот ден во дворот со мајка ми, ѝ кажав дека се чувствувам многу анксиозно. Цело време. Таа ми рече дека сум премногу млад за да бидам анксиозен и многу брзо ме замолчи.

прочитај повеќе...

Narconon Balkan in Зависност
3, март 2018

Кокаин и неговите ефекти

Лицето кое редовно употребува кокаин, треба да биде свесно за штетата што ја прави на неговото (или нејзиното) здравје кое се јавува додека трае употребата на дрога .

прочитај повеќе...

НЕОДАМНЕШНИ ВЕСТИ

Повторно Среќен и Продолжувам Успешно да Функционирам

Светла иднина пред мене бидејќи јас сум одговорна за истата

Како Нарконон го промени мојот живот

Животната сила повторно се разбуди во мене

Почеток на Нов Живот

ПОПУЛАРНИ ВЕСТИ