НАЈНОВИ ВЕСТИ

Narconon Balkan in зависност
12, јуни 2019

Алкохолот - Уништувачот на мозокот и нервниот систем

Етанолот, хемиската состојка што ја има во повеќето алкохолни пијалаци, е невротоксин — т.е., супстанција што може да го оштети или да го уништи нервниот систем. Еден пијан човек, всушност, доживува еден облик на труење. Кога ќе се прими во големи количини, етанолот предизвикува кома и смрт.

прочитај повеќе...

Narconon Balkan in зависност
28, мај 2019

Како марихуаната влијае на менталното здравје?

Марихуаната е најчесто употребуваната дрога кај младите ширум целиот свет. Во повеќето држави е докажано дека еден од три возрасни лица, некогаш во животот конзумирал марихуана. Во некои држави оваа дрога е легална и се нуди како решение за многубројни заболувања.

прочитај повеќе...

Narconon Balkan in зависност
9, октомври 2017

Неуспесите се минато

Откако желбата за дрога е отстранета и физичката страна од зависноста е искоренета, се посветува внимание на причините поради кои лицето воопшто започнало да зема дрога.

прочитај повеќе...

Narconon Balkan in зависност
2, октомври 2017

Не верував во успех

Пред да почнам со Нарконон Програмата бев тотално изгубена; си живеев во некој свој свет кој верувам дека никој друг, освен мене, не го разбираше.

прочитај повеќе...

Narconon Balkan in зависност
29, септември 2017

Дрогата е минато

Пред да дојдам во Нарконон користев дрога. Таа ми беше спас и утеха за се. Така мислев тогаш. Ги избегавав проблемите, се затворав во себе, се криев од сите, живеев во страв. Почнав и да се коцкам. Се задолжував кај ќе стигнам.

прочитај повеќе...

Narconon Balkan in зависност
27, септември 2017

Ќе ја победам зависноста

„Нарконон ве учи како повторно да живеете, така што ви ги дава алатките да останете ослободени од дроги.“ „Сфатив дека јас можам да ги користам овие алатки со цел повторно да си го вратам животот. Јас сум успешен и среќен. Јас имам иднина!“ Се чувствувам фантастично .

прочитај повеќе...

Narconon Balkan in зависност
25, септември 2017

“Сакам да бидам подобра од тоа што бев“

Нарконон Програмата е составена од неколку ефикасни чекори кои им помагаат на зависниците подобро и полесно да ја надминат и да се справат со зависноста.

прочитај повеќе...

Narconon Balkan in зависност
23, април 2017

10 ГОДИНИ ОД ОДЛУКАТА ДА БИДАМ DRUG FREE ЛИЧНОСТ

На 23.04.2007 година донесов одлука да станам drug free личност и да го променам мојот живот кон подобро еднаш за секогаш. Иако претходно имав донесувано многу одлуки во мојот живот сите тие заедно потклекнуваат по вредност и големина кога ќе ги споредам со одлуката да бидам drug free личност.

прочитај повеќе...

Narconon Balkan in зависност
20, април 2017

ПРЕПОЗНАВАЊЕ НА ЗАВИСНОСТА

Допирање до нашите деца пред да е доцна.

прочитај повеќе...

Narconon Balkan in зависност
15, февруари 2017

БОРБА СО ЗАВИСНОСТА

Еден зависник од дрога или алкохол тешко си признава себеси дека е зависник и мисли дека “од утре може да прекине”. Но, утре пак е во потрага по истото.

прочитај повеќе...

НЕОДАМНЕШНИ ВЕСТИ

Алкохолот - Уништувачот на мозокот и нервниот систем

Ми се зацврсти одлуката никогаш повеќе да не посегнам дрога

Бупренорфин – лек или болест?

Како марихуаната влијае на менталното здравје?

Осознав од каде произлегувале сите мои проблеми

ПОПУЛАРНИ ВЕСТИ