НАЈНОВИ ВЕСТИ

Како делуваат дрогите врз умот?

Доведувањето на лицето во сегашно време не е целосен одговор. Лековите го поматуваат умот до тој степен што ослободувањето на лицето од овие ефекти бара прецизен и темелен пристап.

прочитај повеќе...

Колку страшно е повлекувањето од дрога?

Колку страшно е повлекувањето од дрога? За оние кои се обиделе да се откжат од дроги на суво, особено од опијати, одвикнувањето им е страшна тема.

прочитај повеќе...

Како најчесто младите се залажуваат и влегуваат во стапицата од дрога

Кога еден тинејџер почнува да излегува во “лудите години”, тој почнува да истражува, ако може така да се каже. Неговата експедиција скоро секогаш започнува со помислата дека забранетото е најслаткото, но тука е првата грешка и чекор поблиску до стапицата на дрогата и наркоманијата.

прочитај повеќе...

Filip Fidanovski in рехабилитација
18, ноември 2017

Сега знам како понатаму во животот

Откако го прочистив телото и се стабилизирав во просторот, јас ја изучив книгата за “Надминување на Нестабилноста во Животот”. Од неа научив многу работи кои ќе ми бидат корисни за понатака во мојот живот.

прочитај повеќе...

Ја Надмудрив Зависноста

Откако желбата за дрога е засекогаш отстранета и физичката страна од зависноста е искоренета, време е да посветиме внимание на причините поради кои лицето воопшто започнало да зема дрога.

прочитај повеќе...

Filip Fidanovski in рехабилитација
28, октомври 2017

Имам огромни придобивки!!!!!!!!!

Имам огромни придобивки!!!!!!!!! Пред да започнам со Нарконон Програмата имав проблем со самоконтрола. Брзо се нервирав и лесно избувнував. Бев свесен за овие мои потешкотии и очекував дека ќе ги надминам со овој дел од програмата; но она што следуваше ги надмина сите мои очекувања.

прочитај повеќе...

Filip Fidanovski in рехабилитација
26, октомври 2017

Сега Сум Супер

После завршената вежба се чувствувам фантастично. Од претходно знаев дека немам проблем со авторитети и извршување на наредби, но денес со помош на вежбата осознав дека има голема разлика помеѓу извршување на наредби во приватниот и професионалниот живот, осознав зошто постои толку голема разлика.

прочитај повеќе...

Filip Fidanovski in рехабилитација
26, октомври 2017

Стравовите исчезнаа

Пред да дојдам во Нарконон дрогата ми беше утеха и спас за сите мои проблеми. Се повеќе се затворав во себе. Се криев од сите, живеев во страв. Почнав да се коцкам. Се задолжував кај ќе стигнам. Марихуаната се повеќе и повеќе ме исцрпуваше. Телото ми омалаксуваше.

прочитај повеќе...

Filip Fidanovski in рехабилитација
24, октомври 2017

„Одлучив да успеам“

Во програмата на Нарконон се вклучени уникатни вежби кои му помагаат на поединецот да го тргне своето внимание од минатото и да го насочи истото кон сегашноста.

прочитај повеќе...

Filip Fidanovski in рехабилитација
17, октомври 2017

Jас одлучувам за мојот живот

Стабилизиран. Да, денеска со сигурност можам да кажам дека сум стабилизиран во просторот. За тоа се заслужни вежбите кои ги правев. Со помош на овие вежби јас си повратив голем број на изгубени способности, но исто така се здобив и со многу други кои понатаму ќе ми користат во животот.

прочитај повеќе...

НЕОДАМНЕШНИ ВЕСТИ

Животот е краток и треба максимално да го живееме

Поспособен за да успеам

Невозможното го направив возможно и се извадив од жив пекол

Конечно сум сигурен дека можам да живеам без дроги!

Победи од Детоксикацијата - Нов Живот

ПОПУЛАРНИ ВЕСТИ