НАЈНОВИ ВЕСТИ

Ослободен од Дрога со цврсти чекори кон светла Иднина

Одлуката да се ослободам од зависноста и моето доаѓање во Нарконон Балкан ми го сменија животот целосно. Поточно јас си го сменив животот со поддршката и насоките од персоналот на Нарконон. Со помош на Детоксикацијата Нов Живот го исчистив телото од остатоците од дрогите кои се таложеле со години и сега се чувствувам како нов човек.

прочитај повеќе...

Дрогата и моето лошо однесување

Секој човек е во основа добар и го посакува најдоброто за себе и за другите. Јас бев таква личност, но штетните постапки и неискреното однесување на другите ме донесоа до степен да мислам зошто јас да не бидам личност која си гледа само за себе и ги задоволува своите лични потреби без да мисли на другите. На тој начин мислев дека нема да има простор друг да ме повреди. Знаев дека таа промена не беше коректна и дека со сила се правам нешто што не сум, и затоа почнав да земам дрога за да ги потиснувам тие чувства.

прочитај повеќе...

Не дозволувај лажните маски на луѓето да те заслепат

Во животот се тече се се менува. Па така и јас од негативна станав позитивна личност. Се раѓаме да ги доживееме благодетите на нашиот живот, да ги запознаеме неговите вредности и да ги почувствуваме задоволствата што ни ги овозможува.

прочитај повеќе...

Нема луѓе на светот како моите родители!

Цел живот сум живеела во страшна заблуда. Моите родители се луѓе кои постојано го прават најдоброто за мене и мојот опстанок и долго се прашував зошто сум ги ставала во моите бескрајни мрежи на лаги и манипулации пропратени со стресни ситуации.

прочитај повеќе...

Ќе успеам

Имам прекрасно чувство после завршувањето на вежбите. Најпрвин затоа што успеав и бев истрајна низ манифестациите, но најмногу од се затоа што осознав некои работи за себеси. Знам дека поради самата себе не успеав да живеам живот без дроги.

прочитај повеќе...

Подобрени чувства

Со денешните вежби осознав толку многу работи за самиот себе што едноставно не знам од каде да почнам. Уште од самиот почеток бев свесен дека јас ги извршувам командите , поради што бев цело време расположен.

прочитај повеќе...

ОБНОВУВАЊЕ НА СПОСОБНОСТИТЕ

Денешната вежба го негираше мојот досегашен постулат - дека јас добро слушам . Нешто во што бев убеден дека сум многу добар. Слушањето, како разбирање на тоа што некој друг го кажува, можеби го претставува најголемиот проблем во мојот брак.

прочитај повеќе...

НЕТРПЕЛИВОСТА СЕ НАМАЛУВА

Во програмата на Нарконон се вклучени уникатни вежби кои се наречени објективи, кои му помагаат на поединецот да го тргне своето внимание од минатото и да го насочи истото кон сегашноста.Стабилноста во сегашно време е многу важен фактор при рехабилитацијата од дрога.

прочитај повеќе...

ДОБРИНАТА ВРЕДИ

По завршување на курсот Лични Вредности можам да увидам многу големи придобивки кај мене: подобрена лична етика, интегритет, морал. За да бидам успешна во животот потребно е најпрвин да имам добра лична етика.

прочитај повеќе...

СЕ ГОРДЕАМ СО САМИОТ СЕБЕ

Чувствувам големо подобрување. Подобро комуницирам, подобро размислувам, донесувам подобри одлуки. Почнав повеќе да работам на мојот личен развој за да можам подобро да функционирам и подобро да опстанам понатаму во животот. Одговорноста ми е зголемена. Станав почесен и поискрен кон самиот себе.

прочитај повеќе...

НЕОДАМНЕШНИ ВЕСТИ

Способноста да се види светот околу себе јасно

Спремен за нов живот

Шанси за нов многу подобар и поквалитетен живот

Комуникациски вежби - првиот дел од курсот Објективи

Го сакам животот и сакам да уживам во него

ПОПУЛАРНИ ВЕСТИ