НАЈНОВИ ВЕСТИ

Narconon Balkan in Oбјективи
12, август 2020

На вистинско место во вистинско време правам вистински нешта

Од Вежбите за обука научив многу нешта и многу сум горд што секој ден учам нови нешта и можам да ги употребувам во секојдневниот живот. Уште од првата вежба биди таму се преродив. Кога ја изработив започнав да се чувствувавм многу удобно и свесно за тоа каде сум и што се случува во мојата околина.

прочитај повеќе...

Narconon Balkan in Oбјективи
1, август 2020

Со Истрајност и Намера до Ослободување од дроги

Денес осетив колку е добро да се биде истраен во тоа што го правам. Порано воопшто не бев истраен и брзо се откажував уште на првата препрека. Работејќи ги вежбите осетив дека полека се откажувам и тоа го споделив со супервизорот.

прочитај повеќе...

Narconon Balkan in Oбјективи
8, јули 2020

Присутен, Смирен и Задоволен

Баш ми е мило што денес направив две Објектив вежби а не една како што планирав претходно. Имав многу победи, се осетив поприсутен, смирен и задоволен од себе си. Уживав во секој момент откако ги надминав реакциите.

прочитај повеќе...

Исто како во времето пред да земам дрога

Денес се чувствувам многу добро и убаво. Исто како во времето пред да почнам да земам дроги. Тогаш луѓето сакаа со мене да се дружат и да зборуваат бидејќи кажував шеги и интересни работи.

прочитај повеќе...

Почнав да се сакам и почитувам себеси

Почнав да се сакам и почитувам себеси Студент на Нарконон Балкан - Н.А. Можам слободно да кажам дека сум презадоволен од Објективите . Чувствувам големо подобрување физичко, духовно и умствено. Многу сум посмирен и помалку избувлив на мали ситници, таа особина претходно многу ми сметала во животот.

прочитај повеќе...

Narconon Balkan in Oбјективи
16, април 2020

Поголемо ниво на Свесност

Не верувам дека некој свесно прави грешки со лоши последици или ако ги прави тоа се многу мал број и сепак имаат некоја причина. Сфаќам дека за било што во животот треба свесност, разумност и работите треба да ги гледаме од повеќе страни.

прочитај повеќе...

Narconon Balkan in Oбјективи
10, март 2020

Шанси и можности наспроти пречки и откажувања

Бев таков човек кој врз секоја цена сакав да биде по мое, а гневот беше мој водич, но сега разумот е пред се. Кога се движиме кон нашата цел секогаш ќе имаме дистракции, но кога целите се јасни и знаеме навистина што сакаме да постигниме, врз тој процес не можат да влијаат деструктивни работи.

прочитај повеќе...

Narconon Balkan in Oбјективи
17, февруари 2020

Обновување на Способностите

Обновување на Способностите (За да ја зачуваме приватноста, сликата која ја прикажуваме не го прикажува директно Нарконон студентот или студентот кој има завршено Нарконон програм.

прочитај повеќе...

Narconon Balkan in Oбјективи
15, февруари 2020

Исправување на грешките со Објективите

За време на курсот Објективи видов колку замаглен ми бил видот кон околината и колку сум бил интровертиранм, а мислев дека не сум бил толку заглавен и ова го осетив кога ќе го доживеев Сегашното Време, толку бистро и јасно ги гледав предметите и секој предмет ми имаше некакво значење а не го гледав само како предмет и ништо повеќе.

прочитај повеќе...

Narconon Balkan in Oбјективи
14, февруари 2020

Спремен за да продолжам понатаму

Спремен за да продолжам понатаму Во овие последни неколку месеци доживеав една прекрасна авантура и поминав низ еден трнлив пат, малку тежок но полн со изненадувања.

прочитај повеќе...

НЕОДАМНЕШНИ ВЕСТИ

Кулата за прв пат не е од карти

Среќен сум што конечно се менувам како личност

Потиснување на Чувствата

Сознанија за Семејството и Пријателите

На вистинско место во вистинско време правам вистински нешта

ПОПУЛАРНИ ВЕСТИ