НАЈНОВИ ВЕСТИ

Зависност

Во Нарконон, ние се обидуваме да се справиме со причините за зависноста, односно се обидуваме да ги откриеме причините кои го натерале поединецот воопшто да посегне по дрога, а целта на програмата е да се добие поединец кој живее живот без дрога.ивот без дрога.

прочитај повеќе...

Narconon Balkan in новости
12, мај 2018

Фејсбук помага во борбата против опиоидната зависност

Фејсбук помага во борбата против опиоидната зависност Каде би бил светот без Фејсбук? Со години, социјалнaта мрежа е место каде што може да се стигне до пријателите и семејството, да видиме што прават бившите, да најдеме смешни слики и да гледаме видеа на работа.

прочитај повеќе...

Одлуката која може да промени сè

Повторно е тоа време од годината, времето кога традиционално почнуваме да го разгледуваме нашиот живот и да видиме кои области би можеле да бидат подобрени. Време е за често страшната Новогодишна одлука.

прочитај повеќе...

Narconon Balkan in Детоксикација
18, ноември 2017

Прекрасно е да си среќен

Се чувствувам прекрасно. Толку сум среќна што незнам како да се изразам. Срцето ми зрачи љубов во мене и во околината. Исполнета сум со светлина.

прочитај повеќе...

Narconon Balkan in рехабилитација
18, ноември 2017

Сега знам како понатаму во животот

Откако го прочистив телото и се стабилизирав во просторот, јас ја изучив книгата за “Надминување на Нестабилноста во Животот”. Од неа научив многу работи кои ќе ми бидат корисни за понатака во мојот живот.

прочитај повеќе...

Narconon Balkan in рехабилитација
4, ноември 2017

Ја Надмудрив Зависноста

Откако желбата за дрога е засекогаш отстранета и физичката страна од зависноста е искоренета, време е да посветиме внимание на причините поради кои лицето воопшто започнало да зема дрога.

прочитај повеќе...

Narconon Balkan in рехабилитација
28, октомври 2017

Имам огромни придобивки!!!!!!!!!

Имам огромни придобивки!!!!!!!!! Пред да започнам со Нарконон Програмата имав проблем со самоконтрола. Брзо се нервирав и лесно избувнував. Бев свесен за овие мои потешкотии и очекував дека ќе ги надминам со овој дел од програмата; но она што следуваше ги надмина сите мои очекувања.

прочитај повеќе...

Narconon Balkan in рехабилитација
26, октомври 2017

Сега Сум Супер

После завршената вежба се чувствувам фантастично. Од претходно знаев дека немам проблем со авторитети и извршување на наредби, но денес со помош на вежбата осознав дека има голема разлика помеѓу извршување на наредби во приватниот и професионалниот живот, осознав зошто постои толку голема разлика.

прочитај повеќе...

Narconon Balkan in рехабилитација
13, октомври 2017

Возобновено знаење

Денеска повторно се случи една вежба да придонесе да се возобнови одредено знаење што го имав за себе. Отсекогаш сум верувал дека имам одлично чувство за ориентација. Дури во периодите кога сум бил под големо дејство на алкохол сум мислел дека немам проблем со ориентација.

прочитај повеќе...

Narconon Balkan in рехабилитација
12, октомври 2017

Подобрена комуникација

Денеска разбрав еден исклучително важен проблем кој што го имав. Проблемот со целосната комуникација. Со помош на вежбата сфатив дека погрешно сум ги слушал и разбирал луѓето. Едноставно сум ги комплицирал работите.

прочитај повеќе...

НЕОДАМНЕШНИ ВЕСТИ

Халуциногени дроги и нивни ефекти

Не сум повеќе закана за општеството

Имагинација и лажно претставување

Надеж за токсичното општество во кое што живееме

Повторно ми се врати Желбата за Живот

ПОПУЛАРНИ ВЕСТИ