НАЈНОВИ ВЕСТИ

Filip Fidanovski in Oбјективи
14, февруари 2020

Спремен за да продолжам понатаму

Спремен за да продолжам понатаму Во овие последни неколку месеци доживеав една прекрасна авантура и поминав низ еден трнлив пат, малку тежок но полн со изненадувања.

прочитај повеќе...

Filip Fidanovski in Oбјективи
9, август 2019

Објективите и Сегашноста

Што се Објективите? Кога една личност конзумира дроги таа станува интровертирана, се фокусира на самата себе и ги насочува мислите на себе. Кога дрогите ќе се отстранат, личноста може да искуси големи физички и ментални болки.

прочитај повеќе...

Filip Fidanovski in Oбјективи
21, јули 2019

Зголемена свесност, кој сум бил а кој сум сега

Работејки ја оваа објектив вежба си ги зголемив способностите и ја зголемив мојата свесност за тоа кој сум јас, каков сум јас и на кое ниво се наоѓам јас во овај момент.

прочитај повеќе...

Filip Fidanovski in Oбјективи
22, јуни 2019

Ново Сваќање и Разбирање за Животот

Кога ја почнав оваа објектив вежба ми изгледаше чудно и мислев дека нема да имам придобивки од неа. Мислев дека целосно ја имам способноста да слушам и да извршувам команди, да бидам мирен и спокоен, но се покажа спротивното.

прочитај повеќе...

Filip Fidanovski in Oбјективи
13, март 2019

Создавање на внатрешен мир, сигурност, спокој и среќа

Немам зборови како да го опишам чувството на задоволство, исполнетост и среќа до кое ме доведоа Објективите , не ми се веруваше дека можам да дојдам до овој степен. Сега можам да истраам во акциите кој ги превземам, да истраам во комуникација со друго лице и да дојдам до посакуваната цел.

прочитај повеќе...

Како делуваат дрогите врз умот?

Доведувањето на лицето во сегашно време не е целосен одговор. Лековите го поматуваат умот до тој степен што ослободувањето на лицето од овие ефекти бара прецизен и темелен пристап.

прочитај повеќе...

Се чувствувам посигурен во себеси

Овој курс за мене има едно огромно значење, кое придонесе огромни промени кај мене. Вежбите за обука за објективите ме направија посмирена и постабилна личност. Сега можам да се контролирам себеси, да бидам поприсутен и да ги надминам препреките кои ќе се појават во секојдневниот живот.

прочитај повеќе...

НЕТРПЕЛИВОСТА СЕ НАМАЛУВА

Во програмата на Нарконон се вклучени уникатни вежби кои се наречени објективи, кои му помагаат на поединецот да го тргне своето внимание од минатото и да го насочи истото кон сегашноста.Стабилноста во сегашно време е многу важен фактор при рехабилитацијата од дрога.

прочитај повеќе...

Filip Fidanovski in зависност
2, октомври 2017

Не верував во успех

Пред да почнам со Нарконон Програмата бев тотално изгубена; си живеев во некој свој свет кој верувам дека никој друг, освен мене, не го разбираше.

прочитај повеќе...

Filip Fidanovski in зависност
25, септември 2017

“Сакам да бидам подобра од тоа што бев“

Нарконон Програмата е составена од неколку ефикасни чекори кои им помагаат на зависниците подобро и полесно да ја надминат и да се справат со зависноста.

прочитај повеќе...

НЕОДАМНЕШНИ ВЕСТИ

Животот е краток и треба максимално да го живееме

Поспособен за да успеам

Невозможното го направив возможно и се извадив од жив пекол

Конечно сум сигурен дека можам да живеам без дроги!

Победи од Детоксикацијата - Нов Живот

ПОПУЛАРНИ ВЕСТИ