НАЈНОВИ ВЕСТИ

Нова личност благодарение на курсот Лични Вредности

Со завршување на курсот Лични Вредности станав нова личност со други концепти и други гледишта кон животот. Станав многу по разумен и по етичен. Открив како навистина треба да се однесува една личност кон себе, кон семејството, кон пријателите и кон целото општество.

прочитај повеќе...

Супресијата и бегството од проблемите

Денес ја открив причината зошто јас воопшто посегнав по дрога и алкохол. Мојата мајка уште од кога бев мал често паничеше за секоја моја грешка и постојано бевме во расправија. Постојано слушав „не го прави тоа“, „немој така“ и слично.

прочитај повеќе...

Сега сум вистински дел од опшеството

Во изминатите 5 години дејствував како лице кое воопшто не води никаква грижа за себеси ниту пак за опшеството во кое бев “член”.

прочитај повеќе...

Со чисто тело и бистар ум до достигнување на целта!

Како последен чекор на програмата време е да се врати личноста во нормала, а и секоја област од животот која била погодена од зависноста. Овој курс помага да се поправи штетата која што се предизвикала во својот живот, личните односи, сопственостите, работата.

прочитај повеќе...

За да опстанам треба да бидам чесен

Откако желбата за дрога е засекогаш отстранета и физичката страна од зависноста е искоренета, студентите кои се на програмата на на нарконон посветуваат внимание на причините поради кои лицето воопшто започнало да зема дрога.

прочитај повеќе...

Дознав како да се соочам и справам со секоја ситуација во животот

Од овој курс дознав и видов некои работи како кај мене така и кај луѓето што биле околу мене, моите другари и мојата фамилија. Научив како да ги препознавам луѓето што ми требаат во мојот живот и луѓето кои не ми се потребни, затоа што претходно сум имал погрешно мислење.

прочитај повеќе...

Сфатив зошто сум бегал од реалноста

Од овој курс научив работи кои ќе ги применувам во животот и ќе ми бидат од голема корист. Научив дека со антисоцијалните луѓе во мојот живот треба да расчистам и да не сум повеќе во комуникација со нив бидејќи можат да ми наштетат.

прочитај повеќе...

Почувствував љубов кон животот

Со завршување на курост “Лични Вредности“ почувствував една огромна благосостојба и чуство на љубов кон животот.

прочитај повеќе...

Се чуствувам како херој

Изучувајќи го курсот “Лични Вредности“ и согледувајќи ги сите штетни постапки кои сум ги направил спрема самиот себеси, а и другите околу мене, дознав и сфатив појасно како сум се однесувал спрема својот личен живот, своето тело и мојот ум заедно со својот опстанок.

прочитај повеќе...

Прекрасно е да имаш пријатели на кои можеш да се потпреш

Кога започнав со работење на Курсот Лични Вредности од областа за групите во животот се чувствував безволно за работа, сметав дека оваа област е најмалку важна и непотребна.

прочитај повеќе...

НЕОДАМНЕШНИ ВЕСТИ

Мојата одлука да Бидам Таму и да Соочувам

Комуникациските вежби, важноста на вниманието и да се Биде Таму

Што е Кетамин?

Како да се препознае кога едно лице почнува да зема дрога

Со труд и јака волја до тело исчистено од Остатоците од Дрога

ПОПУЛАРНИ ВЕСТИ