НАЈНОВИ ВЕСТИ

Помош во Општеството

Во периодот кога користев дроги, зборот „ПОМОШ“ немаше никакво значење во мојот универзум, гледав на тоа како некој услуга да ми бара и треба да ми се возврати за тоа.

прочитај повеќе...

Дрогата и моето лошо однесување

Секој човек е во основа добар и го посакува најдоброто за себе и за другите. Јас бев таква личност, но штетните постапки и неискреното однесување на другите ме донесоа до степен да мислам зошто јас да не бидам личност која си гледа само за себе и ги задоволува своите лични потреби без да мисли на другите. На тој начин мислев дека нема да има простор друг да ме повреди. Знаев дека таа промена не беше коректна и дека со сила се правам нешто што не сум, и затоа почнав да земам дрога за да ги потиснувам тие чувства.

прочитај повеќе...

Жртви - запоставените деца

Мотивите на младите луѓе кои посегнуваат по дрогата се различни: љубопитност и неспособност да ги решат конфликтните ситуации, несредена семејна состојба која предизвикува проблеми во комуникацијата.

прочитај повеќе...

Невообичаено надворешно однесување на зависниците

Невообичаено надворешно однесување на зависниците Кавга со родителите Покрај очигледното невообичаено надворешно и внатрешно однесување на зависникот, кавгите, конфликтите и прекинот на контактите со родителите се дополнителни квалитетни показатели дека нешто се случува со личноста на детето.

прочитај повеќе...

Не ми треба алкохол за да можам да функционирам

По завршувањето на Нарконон програмата сум повеќе посветен и концентриран спрема работите кои што ги правам. Посмирено разговарам со луѓето околку мене и секој проблем го справувам со разговор.

прочитај повеќе...

Што да направите кога ваш близок одбива да оди на рехабилитација

Што да направите кога ваш близок одбива да оди на рехабилитација Дел II од серија од два дела. Кликнете тука за Дел I. Апсолутно е срцепарателно. Го гледате влошувањето. Нечесноста. Болеста и многу често, криминал.

прочитај повеќе...

Дрогата ја уништува креативноста

Постои заблуда меѓу креативните луѓе дека дрогите помагаат во зголемување на креативноста. Додека дрогите првично може да го направат лицето да се чувствува попродуктивно или помалку инхибирано, со текот на времето постои можност тие да се чувствуваат неспособни да продуцираат без да внесат прво повеќе дрога.

прочитај повеќе...

Екстазите не се начин за забава

Нешто што во последните периоди е многу популарно кај младите генерации е конзумирањето на дрогата екстази. Младите многу често ја користат како дрога за забава, но проблемот е што не ги знаат штетните последици од истата.

прочитај повеќе...

Најопасни дроги

Не треба да дојде како шокантен податокот дека некои дроги се поопасни од другите. Но, која е најопасната дрога? Истрагата од Центарот за контрола на болести ни дава одговор.

прочитај повеќе...

Како најчесто младите се залажуваат и влегуваат во стапицата од дрога

Кога еден тинејџер почнува да излегува во “лудите години”, тој почнува да истражува, ако може така да се каже. Неговата експедиција скоро секогаш започнува со помислата дека забранетото е најслаткото, но тука е првата грешка и чекор поблиску до стапицата на дрогата и наркоманијата.

прочитај повеќе...

НЕОДАМНЕШНИ ВЕСТИ

Животот е краток и треба максимално да го живееме

Поспособен за да успеам

Невозможното го направив возможно и се извадив од жив пекол

Конечно сум сигурен дека можам да живеам без дроги!

Победи од Детоксикацијата - Нов Живот

ПОПУЛАРНИ ВЕСТИ