НАЈНОВИ ВЕСТИ

Канабисот е “повеќе штетен од алкохолот” за тинејџерските мозоци

Тинејџерите кои користат канабис предизвикуваат долготрајна штета на нивните мозоци кои се развиваат, сугерира нова канадска студија.

прочитај повеќе...

Дрога и алкохол… Зошто?

Никој не сака да биде зависник или алкохоличар, но тоа не ги спречува многумина да станат.

прочитај повеќе...

Сите земаат премногу ибупрофен

Многу возрасни лица кои користат ибупрофен и други т.н. нестероидни анти-инфламаторни (НСАИЛ) лекови, преголемо го зголемуваат ризикот од сериозни несакани дејства како внатрешно крварење и срцеви напади, покажува новата студија.

прочитај повеќе...

Narconon Balkan in Приказна за успех
16, декември 2017

Повеќе ништо неможе да ме уништи

Како што започнувавме со вежбата правев се што е можно за да избегам од неа, односно да избегам од фактот дека до сега не сум била способна да отфрлам непотребни работи од животот, односно околината.

прочитај повеќе...

Narconon Balkan in Детоксикација
18, ноември 2017

Прекрасно е да си среќен

Се чувствувам прекрасно. Толку сум среќна што незнам како да се изразам. Срцето ми зрачи љубов во мене и во околината. Исполнета сум со светлина.

прочитај повеќе...

Фантастичен курс кој ке ми помогне во справување со личностите и останувањето ослободен од алкохол

Фантастичен курс кој ке ми помогне во справување со личностите и останувањето ослободен од алкохол Со курсот “Надминување на Нестабилноста во Животот“ се стекнав со практично знаење кое ќе биде исклучително корисно во мојот живот.

прочитај повеќе...

Narconon Balkan in рехабилитација
4, ноември 2017

Ја Надмудрив Зависноста

Откако желбата за дрога е засекогаш отстранета и физичката страна од зависноста е искоренета, време е да посветиме внимание на причините поради кои лицето воопшто започнало да зема дрога.

прочитај повеќе...

Narconon Balkan in рехабилитација
16, октомври 2017

Не Се Срамам Од Моето Минато

Животот секој од нас го живее на различен начин, но сите нас не сплотува едно нешто—ЉУБОВТА. Љубовта е најмоќна, таа ми помогна кога ми беше најтешко да станам, да се исправам и да продолжам.

прочитај повеќе...

Narconon Balkan in рехабилитација
16, октомври 2017

Животот без Дроги Е Прекрасен

Прекрасно, смирувачко чувство имам благодарение на вежбите. Овие вежби придонесоа да настанат големи промени кај мене. Го променив начинот на кој што ги гледав нештата.

прочитај повеќе...

Narconon Balkan in рехабилитација
11, октомври 2017

Многу сум среќна

Денес дознав т.е. заклучив нешто многу важно, нешто кое било една од причините кои постојано ме туркале во светот на дрогата. Во животот секогаш копнеев кон перфекција и совршенство. Поради тоа секогаш кога ќе го погледнев сопственото тело ги пронаоѓав и гледав несовршеностите на него.

прочитај повеќе...

НЕОДАМНЕШНИ ВЕСТИ

Создавање на внатрешен мир, сигурност, спокој и среќа

Личност полна со самодоверба и волја

Колку лошо влијаат некои личности во нашиот живот?

Амфетамин и депресија

Канабисот е “повеќе штетен од алкохолот” за тинејџерските мозоци

ПОПУЛАРНИ ВЕСТИ